KahviValokuvaus

Vuoden Barista 2006

Sain kuin sainkin liput Gastro 2006-messuille Messukeskukseen jossa pidettiin 16.3.2006 Vuoden Barista 2006 finaali. Tapahtuman oli järjestänyt Suomen Erikoiskahviyhdistys eli SEKO ry. Finaaliin oli selvinneet seuraavat henkilöt: Juhani Haahti, Pekka Heinonen, Linda Ikonen ja Petri Parviainen. Barista 2006 Karkasin kesken työpäivän messuille koska finaali alkoi jo klo. 14.00. Vähän aikaa haahuilin halleissa ennen kuin löysin Baristalavan. Finaalin juonsi Leena Sarvi joka tunnetaan mallina ja muotikonsulttina. Hän kyseli kiperiä kysymyksiä suoritusten aikana samalla kuin tuomaristo seurasi silmä tarkkana sekundaattorin kanssa. Kilpailijoille oli annettu valmistautumisaika ja sitten itse suoritusaika. Jos aika ylitetään niin tulee pistevähennyksiä. Jos annettu aika ylitetään kahdella minuutilla niin suoritus hylätään. Kilpailun tarkemmat säännöt. Kaikki kilpailijat valmistivat 4 espressoa, 4 cappuccinoa ja 4 signature-juomaa jotka on siis itse kehiteltyjä juomia. Arvosteltavia kohteita ovat Baristan tekniikan lisäksi esiintymistaito. Kahvijuomissa arvostellaan koostumusta, ulkonäköä, makua ja sitä että kaikki juomat ovat tasalaatuisia. Näytti olevan aikarajat aika tiukat koska joillekin näytti tulevan todella kiire ja rajat paukkuivat joten virhepisteiltäkään ei vältytty. Katsomosta käsin näki kohtuullisen hyvin suoritukset ja näytti omat veikkaukset pitävän hyvin paikkansa kun voittaja julistettiin pari tuntia itse kilpailun päättymisen jälkeen. Voittajan suoritus oli varma ja rauhallinen esitys ja kaikki juomat tulivat tarjolle annetussa ajassa. Signature-juoma Caffé Coco sisälsi espresson joka oli yhdistetty kevyesti vatkattuun kermaan ja kookosmaitoon sekä vaniljasiirappiin. Voittajaksi selviytyi turkulainen Juhani Haahti joka toimii Baristana Aurajoen rannalla olevassa Café Artissa. Hän lähtee edustamaan Suomea World Barista Championshipiin Berniin 17-21.5.2006. Lisäksi Juhani liittyy Suomen Baristamaajoukkueeseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *