Yleinen

Kuuma

Lämmintä on piisannut jo jonkin aikaa ja varsinkin sisätiloissa on ollut melkoisen tukalat oltavat. Jokusen päivän jaksoin tuskailla hiki päässä sisällä, mutta sitten oli asialle pakko tehdä jotain. Pelkkä tuuletin toki auttaa, mutta eipä sillä ilma viilene laisinkaan. Okkokin alkoi olla aika herkkä kitisemään, kun sekin raukka hikoili ihan vaan ollessaan. Kävin kartoittamassa liikkeissä ilmastointilaitteita ja jokainen paikka möi eioota, eli olivat ilmeisen suosittu artikkeli. Piti sitten tilata moinen kapistus, onneksi laite saapui parissa päivässä eikä vasta sitten helteiden jälkeen. Tilasin 40 neliölle käypäisen laitteen nimeltään Zibro P28. Kun kävin noutamassa laitteen niin näyttipä olevan moni muukin samalla asialla, kun joka toisella kaupasta ulos tulleella oli ilmastointilaite kainalossa ;). Tiskillä vielä joku myyjä kävi kyselemässä varastosta, että onko pöytätuulettimia vielä jäljellä niin nekin tuntuivat kaikki jo menneen heti aamusta. Kotiin kun pääsin niin lykkäsin heti laitteen päälle ja parkkeerasin itseni siihen viereen, kivasti viilensi oloa. Laitteesta siis tökätään poistoilma erillistä putkea pitkin pihalle. Mittasin ihan piruuttaan lämpötilan että millaista ilmaa laite pukkaa niin tuntui olevan siinä 15 asteen tienoilla pikaisesti katsottuna. Meteliähän tuo jonkin verran kyllä pitää ja nytkin laite on päällä eri huoneessa missä itse ollaan. Viileä ilma kyllä siirtyy sieltäkin kunhan suuntaa laitteen oikein. Aika paljon kivempi on kotosalla oleskella kun ei tarvitse hikoilla vaikkapa aamupalaa syödessään. Kallishan tuo laite on jos ajettelee että monenako päivänä vuodessa tuota tarvitsee, mutta onpahan tuosta toisaalta iloa toivottavasti vielä moneksi vuodeksi eteenpäinkin.

3 thoughts on “Kuuma

  1. Saattaahan se laskussa näkyä, mutta mieluummin maksan vähän ekstraa kun hikoilen kuin pieni porsas paikallaan ollessakin.

  2. Niin, tuo vie 24 kWh, ei kW.

    Jos siis käyttää vaikka 24h/vuorokausi, ja käyttöä on 60 päivää vuodessa (yläkanttiin?) –> 90 euron lisälasku vuodessa. Tasaisesti vuodelle jaettuna 8e/kk.

    Itse omassa casessa pidän realistisena laskutapana 10h/vuorokausi, 30 päivää vuodessa –> 18e/vuosi kulut, tasaisesti jaettuna vuodelle 1,5e/kk. Jos tuosta sähköyhtiö kiittää, pieneenpä ovat tyytyväisiä. Ja pieni hinta elämänlaadusta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *