Ruoka

Mustikka-mascarponesemifreddo

Kiki selaili jokunen päivä sitten jotain lehteä ja bongasi sieltä hyvän jälkkäriohjeen. Ajattelin koettaa tuota tekaista koska ohje kuulosti herkulliselta.

Tarveaineet:

  • 250g mascarponejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3/4 dl tomusokeria
  • 3/4 dl lemoncurdia
  • 1/2 sitruunan kuori + mehut
  • 2-3 rkl limoncellolikööriä
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl mustikoita

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon mascarpone. Vaahdota keltuaiset johon on sekoitettu puolet tomusokerista + valkuaiset joissa toinen puoli sokerista. Lisää keltuaisvaahto mascarpone/kerma -seoksen joukkoon. Joukkoon lisätään vielä raastettu sitruunan kuori ja limoncellolikööri. Notkista lemoncurd sitruunanmehulla. Jäätelömassaan lisätään lemoncurd + valkuaisvaahto ja mustikat. Jätin koristeluun vielä mustikoita. Vajaa 2l tuli seosta ja tätä sitten pidetään 4-6 tuntia pakkasessa kunnes seos on puoliksi jäätynyttä. Eipä se vajaan litran rasia kerennyt pakkaseen takaisin kun se oli jo tyhjä kolmeen pekkaan syötynä. Okko ei kuitenkaan ollut se kolmas vaan Jenni ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *