Tietotekniikka

Spämmiä pukkaa

Ihan viime päivinä on alkanut blogiin tulla hervottomia määriä spämmiksi luettavia "kommentteja". Aiemmin näitä tuli ehkä kerran kuussa, mutta nyt tämän viikon aikana tuota on tullut varmaan parikymmentä päivässä. Hirveästi ei kiinnosta alkaa noita käsin poistelemaan joten aloin etsiä joskohan netistä löytyisi joku plugari millä tämän ongelman saisi kierrettyä. Aika tavalla heti löytyikin plugin nimeltä Akismet. Plugari toimii siten, että kun kommentti saapuu niin se lähetetään tutkittavaksi Akismet-nettisivuille, jossa sille ajetaan useita testejä joilla sitten seulotaan roska pois oikeiden kommenttien seasta. 

Pluginin asennus on helppoa. Ensin kopsataan Akismet sivuilta saatu plugin WordPressin plugin hakemistoon ja aktivoidaan plugin. Seuraavaksi täytyy hommata API-avain, jonka saa kun rekisteröityy WordPressin sivuilla. API avain käydään laittamassa Manage-välilehdelle jotta Akismet aktivoituisi. Nyt on sitten spämmisuoja asennettu. Manage välilehdellä näkyy Akismet Spam, jossa kaikki spämmi sitten lepäilee. Tuoltahan voi sitten käydä vielä tarkistamassa jos jostakin syystä joku oikeakin posti olisi eksynyt spämmin joukkoon. Akismet plugin pitää tallessa aina 15:sta viimeisimmän päivän kommentit. Kun 15 päivää on kulunut niin roskapostit poistetaan. Jos joukossa on oikeatakin postia niin silloin postin kohdalle merkataan ruksi "Not Spam". 

Näyttäisi toimivan erittäinkin hyvin tämä plugin. Eilen tämän asensin ja nyt näyttää sen haaviin eksyneen 29 spämmiksi luettavaa postia. Jospa tämä ongelma olisi nyt poistunut, toivotaan. 

One thought on “Spämmiä pukkaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *