Moottoripyörät

Ääntä pyörään

Keväällä mietiskelin, että joskohan sitä tilaisi sliparin pyörään. Siinä aikani surffailtua tulin siihen tulokseen, että kokeillaanpas Aratan tuotteita, kun niitä tuntui porukka vuolaasti kehuvan. Seuraavaksi pitikin yrittää metsästää paikka mistä tuota saisi tilattua ja tietenkin mahdollisimman halvalla. Jenkeistähän tuota saisi monestakin paikasta, mutta mieluummin sitä tilaisi jostain EU-maasta niin ei tarvitsisi tullien kanssa pelailla. Jenkeissä näytti hinnat pyörivän siellä 450€:n paikkeilla ja tuohon kun lisäilee postit ja tullit niin varmaan se hinta pompsahtaa jonnekin yli 600€:n. Googlettelin aikani ja sitten haaviin osui paikka nimeltä Faster By Design. Katselin että kovin myyvät hyvään hintaan vaimenninta, joten kysäisin että onkos tavaraa hyllyssä ja että kauanko toimitus kestää. Vastaus tuli alta tunnin ja tavaraa oli varastossa ja toimituskin luvattiin hoitaa 3-5:ssä päivässä. Tilaus lähti näillä tiedoilla samantien ja hintaa tuli posteineen vajaa 560€.

Ei muuta kuin odottamaan että posti kiikuttaa pönikän kotiin. Viikko meni ja mitään ei kuulunut. Neljä viikkoa oli jo kulunut ja selvisi että tavarantoimittaja on hävittänyt paketin :(. Pistivät sitten uuden postiin. Pari viikkoa tästä ja taas on paketti kateissa. Kolmas yritys lähti sitten FedExin toimittamana. Paketti saapui vihdoinkin ja toimitus kesti reilun 6 viikkoa luvatun 3-5:n päivän sijaan, joten siitä ei voi kyllä kehuja antaa. Hitusen epäilyttää että niinköhän paketit oikeasti katosivat, kun kuitenkin firman nettisivuilla tilauksen kohdalla luki “pending”. Siinä vaiheessa kun FedEx otti tavaran vastaan niin tilaus muuttui “completed” tilaan.

Paketin aukaistua huomasin heti, että eihän täällä suinkaan ole edes kaikki tarvittavat osat mukana. Tilauksesta puuttui jouset joilla kiinnitetään väliputki vaimentimeen. Pistin niistä vielä emailia firmaan ja he sanoivat että lähettävät nuo pikana tulemaan.Arata Ti Slip-on

On muuten hienosti tehty vaimennin, se on suorastaan kaunis. Vaimennin on titaania joten eipä tuo painakaan juuri mitään. Vielä kun tuon saisi pyöräänkin joskus kiinni. Eilen tuota jo yritinkin, mutta huonoin tuloksin. Loppui nimittäin työkalut kesken :(. Piti sitten ostaa räikkäsarja ja siinä kävin vielä niin, että räikkä oli hajalla valmiiksi. Siinä pyörää purkaessa selvisi, että tarvitsee hankkia vielä isompia kuusiokoloavaimiakin. Aika paljon tuota pyörää täytyy kyllä purkaa, että putken saa asennettua. Esim. oikeanpuoleinen jalkatappisarja pitää irroittaa putken vaihdon tieltä. Olisi se vaan eri helppoa jos tuo putki olis sivussa eikä penkin alla. Viikonloppuna voisi tuota yrittää asentaa, kun silloin olisi aikaa tuo kanssa väkertämiseen. Täytyykin ottaa äänenpainemittari mukaan, jotta saa katsottua kuinka paljon meteli nousee uuden “vaimentimen” myötä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *