Audio / Video

GoPro Hero 3 Black Edition

Posted on

Posti kiikutti äsken uuden GoPro Hero 3:n ja siitä tarkemmin Black Edition Adventure mallin. Entisellään minulla oli jo GoPro HD Hero Motorsports paketti, jota onkin tullut käytettyä ihan kiitettävästi varsinkin maastopyöräillessä. Uutukainen on pienentynyt ja keventynyt jonkin verran tuosta aiemmasta mallista ja samat kiinnikkeet käy edelleen ja hyvä niin koska niitä on kertynyt jo aika reilusti. Tässä uudessa on lisäksi WiFi jolla voi ohjailla kameran toimintoja, tämä tulee olemaan käytössä aivan varmasti. Viime kesänä tuli kirottua moneen kertaan kun kamera ei lähtenytkään päälle kun koetin sen ajaessa laittaa. Sitten kun olin sammuttamassa kameraa niin sepä lähtikin vasta päälle. Nyt tuosta kaukosäätimestä näkee että lähtikö kamera päälle vai ei eli arpominen loppuu tähän paikkaan. Monta muutakin parannusta on tähän saatu, esim ProTune (vähemmän pakkausta, neutraali väriprofiili ja lisäksi manuaalisesti säädettävä valkotasapaino). Kovemmat resoluutiot, fps ja paremmat hämäräkuvaus ominaisuudet. Nyt passaa kuvailla ja ensi kesän pyöräreissuilla onkin sitten kaksi kameraa pyörässä kiinni. Sen verran tuossa kerkesin jo testailla, että iMac alkaa olla tiukoilla tämän kameran kanssa kun ainakaan 1080p50 materiaali ei jaksa pyöriä kunnolla. Täytyykö tästä vielä konekauppaankin lähteä 😉 Tässä vähän speksejä tutkailtavaksi: Optics Ultra sharp ƒ/2.8 6-element aspherical glass lens Ultra wide angle / reduced distortion 2X Better low-light performance* […]

Tietotekniikka

Sivut hyökkäyksen kohteena

Posted on

Jo oli meikäläisen kotisivuille taas hyökätty ilman, että itse huomasin edes asiaa. Sain Googlelta viestin, että kävijät saattavat saada tartunnan kun käyvät visiteeraamassa sivuillani. Google oli alkanut näyttää varoitustekstiä niille jotka halusivat sivuilleni tulla. Otin sitten FTP:llä yhteyden sivuihin ja huomasin, että pari päivää sitten oli käyty muuttamassa galleriasoftan lähes kaikki php- tiedostot. Onneksi olin ottanut kopion vain 3 päivää ennen hyökkäystä niin riitti että korvasin muutetut tiedostot. Tosin sitten huomasin galleriasoftan nettisivuilta, että softassa on haavoittuvuus ja tähän oli jo olemassa korjaus. Tein sitten niin että poistin koko gallerian tietokantoineen ja päivitin uusimman version tilalle. Nyt ei pitäisi enää sivuilla olla mitään roskaa eikä Googlekaan näytä enää antavan käyttäjille varoitusta kun tulevat sivuilleni. Pari kertaa on nyt hyökätty sivujani vastaan. Molemmilla kerroilla on käynyt todella hyvä tuuri kun olen ottanut juuri vähän ennen tapahtumaa backupin sivuista. Edellisellä kerralla otin kopion vain 5 tuntia ennen hyökkäystä (oli muuten ensimmäinen backup minkä olin koskaan ottanut) ja tällä kertaa kolme päivää. Ei näytä aina auttavan vaikka kuinka pitää softat viimeisimmissä versioissa, aina ne joku saa murrettua jos haluaa. Ei auta kun pitää varmuuskopioita mahdollisimman usein.

Tietotekniikka

Macin näppäimistö kuoli

Posted on

Tänään kävi aika erikoinen tapaus kun kesken koneen näppäilyn Applen langattoman näppäimistöstä loppui patterit. Vaihdoin sitten uudet tilalle, mutta näppispä ei lähtenytkään tulille. No koetin useammillakin pattereilla ilman tulosta. Ei muuta kun googlettelemaan että löytyykö kohtalotovereita ja löytyihän niitä. Lopulta löysin erikoisen korjausohjeen ja koetin sitä. Ohjeessa neuvottiin laittamaan tinapaperista tehty pallero patteripesän alimmaiseksi. Tekaisin moisen fiksauksen ja näppishän lähti tulille, aika erikoista.

Tietotekniikka

Hakkerit sivustolla

Posted on

Aamulla kävin vilkaisemassa blogia niin sielläpä oli kiva ylläri, kun joku ryökäleen hakkeri oli sitten murtautunut sivuille ja etusivu oli mennyt vähän uusiksi. Edellisestä kerrasta on noin 1,5 vuotta aikaa kun sivu hakkeroitiin. Resetoin salasanan blogiin ja vilkaisin pikaisesti että mikähän kohta mahtaa olla sivustolta rikki ja huomasin että yksi teemaan liittyvä PHP-tiedosto oli muutettu. Otin sitten vanhasta backupista ko. tiedoston ja nakkasin vanhan päälle ja homma toimi taasen. Oli taas unohtunut ottaa noita backuppeja kun tuo viimeisin oli elokuulta. Onneksi tiedosto oli sellainen joka ei muutu, niin vahinkoakaan ei ollut päässyt tulemaan.

Tietotekniikka

Apple AirPort Extreme

Posted on

Viime aikoina on ollut paljon hidastelua netin kanssa ja aloin selvitellä, että missä vika mahtaa piillä ja syyksi paljastui Buffalon WBR-G54 tukiasema. Kun vika paikallistui tuohon lootaan ajattelin, että hoidetaanpa sitten samalla tuo printterikin pois tietokonehuoneesta vaatehuoneeseen, kun sillä on kuitenkin suhteellisen vähän käyttöä. Hommasin Verkkokauppa.com:sta Applen AirPort Extremen johon saa liitettyä USB:llä printterin tai vaikkapa kovalevyn. Tuohon on liitettynä langattomasti myöskin Applen AirPort Expressin, jonka kautta saa välitettyä äänen digitaalisena vahvistimelle vaikkapa Spotifystä.

Tietotekniikka

Zenphoto

Posted on

Päivittelin parisen päivää sitten galleriasoftan uuteen ja kuvia pyörittää nyt Zenphoto. Olihan tuossa hommaa siirtää kaikki kuvat uuteen galleriaan ja sitten kun piti vielä päivittää kaikki linkit WordPressistä jotka osoittivat gallerioihin niin se lisäsi urakkaa entisestään. Jossain vaiheessa vähän kylmäsi kun hyppäsin pois admin-tilasta ja koetin mennä hetken päästä sisään uudelleen niin eipä ohjelma kelpuuttanutkaan salasanaa. Olin sitten jo kerennyt unohtaa juuri annetun salasanan :). Siinä vaiheessa ei oikein naurattanut. Softasta pystyi kuitenkin lähettämään salasanan resetoinnin, mietin vaan että minnekähän se mahtaa sen lähettää kun ei muistaakseni antanut email-osoitetta minnekään. Muistelin jossain nähneeni jonkin zenphoto@….-osoitteen ja tekaisin sitten sellaisen itselleni. Koetin uusiksi resetointia ja eipä sinne vaan mitään meiliä tullut. No kävin jossain vaiheessa gmailissa ja siellähän niitä resetointimeilejä oli iso nippu. Näköjään alkaa muisti pettää koska olin sitten kuitenkin antanut osoitteen sinne softan syövereihin ja linkin kautta näin sitten sen tunnuksenkin millä pääsin taas sisään galleriasoftaan.

Tietotekniikka

iMac 24″

Posted on

Lomalta palatessa alkaa yleensä aikamoinen kuvashow kun kaikki lomakuvat puretaan koneelle. Meikäläisen kone alkoi jumimaan sen verta pahasti kuvia säätäessä että hermohan siinä odottelussa meni. Tuli sitten pienen pohdiskelun jälkeen tilattua iMac 24″:n ruudulla, 2.93GHz Intel Core 2 Duo prossulla, 4GB muistilla, 640GB kovolla ja ATI Radeon HD 4850 näytönohjaimella. Näppiksen ja hiiren otin langattomana ja piuhoja koetan muutenkin vältellä. Tarkoitus olisi hommata vielä Time Capsule langattomaan varmuuskopiontiin. Tuohon laitokseen saa printterin kiinni niin saapahan nuokin laitokset vaikka vaatehuoneeseen piiloon. Voi sitä ihanuutta kun kone saapui kotiin. Parin minuutin kuluttua paketin avaamisesta oli jo netti päällä ja kone täydessä iskussa. Pois on kaikki nykimiset ja kone ei pidä juuri mitään ääntä. Näytölläkin on kokoa sen verran että kuvankäsittelykin käy mukavasti, kun ruudulla mahtuu työskentelemään. Koneessa oli Leopard asennettuna, mutta sain tässä viikolla asennettua uutukaisen eli Snow Leopardin ja kone nopeutui entisestään. Kovalevytilaakin vapautui uuden käyttiksen asennuksen myötä useita gigoja kun vanhoista yhteensopivuuksista on tässä käyttiksessä luovuttu. Tällä kokoonpanolla pitäisi pelienkin pyörähtää nätisti todella nätisti ja koetinkin itse asiassa Crysistä ja tuntuihan se pyörivän 1920*1200 resollakin ihan kivasti. Onhan tässä masiinassa varmasti vielä opeteltavaa, kun on tottunut wintoosaa käyttämään, mutta eiköhän sitä totu tähänkin nopsaan. Uusia ohjelmia joutuu jonkin verran etsiskelemään, […]

Tietotekniikka

Blogin päivitys

Posted on

Huomasin lauantaina etten päässyt blogiini laisinkaan vaan sain jotain herjoja ruudulle. Kaveri myös viestitteli ettei päässyt blogiini. Olin ottanut edellisenä päivänä täydellisen kopion sivuista, edellisestä kerrasta oli valovuosia aikaa. Menin ftp:llä sivuille ja huomasin että muutama tiedosto oli käyty tyhjentämässä ja niiden mukana oli kaikki postaukset, kommentit ym.juttuja. Joku oli ilmeisesti päässyt blogin tietoturva-aukkojen kautta tekemään tuhojaan sivuille. Minulla kävi siis satumainen tuuri, koska kopio oli otettu vain tunteja ennen tihutyötä. Sain palautettua kaiken datan takaisin kopioimalla muutaman tiedoston takaisin sivuille jotka oli tyhjennetty. Päätin tästä hommasta johtuen päivittää blogin softan uusimpaan versioon. Vähän pisti jännittämään kun päivitys ei mennytkään ihan putkeen kun tietokantojen päivityksissä oli jotain hämminkiä. Tein päivitystä Firefoxilla ja vaihdoin kokeeksi IE:hen ja sillä alkoi homma pelata ja sain päivityksen tehtyä loppuun. Nyt on sitten blogi päivitetty, ulkoasua voi sitten viilata myöhemmin.

Audio / Video

Apple AirPort Express + Airfoil

Posted on

Siirryin tässä parisen päivää sitten käyttämään Spotifyä ja sehän vaikutti tosi näppärältä vemputtimelta jos musiikkia meinaa kuunnella. Palvelusta löytyy kasapäin musiikkia ja se löytyy jopa aika tavalla viiveettä eli käytettävyys on kohdallaan. Minulla oli kuitenkin sellainen ongelma, että läppärin äänilähdöstä on toinen kanava pimeänä joten siitä ei paljoa viitsinyt piuhoja alkaa vetämään vahvistimeen. Meinasin että hommaisin ulkoisen äänikortin, mutta googlettelin kuitenkin vielä hetken ja tulin siihen tulokseen että hittojako sitä piuhoja vetämään jos langattomanakin homman saa pelaamaan. Tänään kävin poistamassa Verkkokauppa.comista Applen AirPort Expressin. Kotona ruuttasin tuon kiinni seinään ja konffasin sen liittymään jo toiminnassa olevaan WLAN-purkkiin. Vakiona Airport Express osaa soittaa iTunesin musiikit, mutta kun hommasin vielä lisäksi Airfoilin niin homma alkoi pelaamaan muillakin ohjelmilla kuin vain iTunesilla. Nyt toimii myös Spotify langattomasti vahvistimeen. Verkkokaupassa ei ollut valitettavasti 3.5mm — toslink-kuitua myytävänä, joten nyt purnukka on analogisesti kiinni 3,5mm — RCA palikalla vahvistimeen. Pitää käydä jostain onkimassa vielä tuo kuitu tuon piuhan tilalle. Tätä pömpeliä voi kyllä suositella mikäli haluaa kuunnella koneelta musiikkia ilman piuhojen vetoa. Olis vaan pitänyt älytä hommata tämä jo paljon aiemmin.

Tietotekniikka

Webhotellipalvelun vaihdos

Posted on

Viime kuussa kävi aikamoinen vilske sivuilla eikä vähiten noiden mopomessukuvien ansiosta. Katselin kauhuissani että kaistahan tässä alkaa loppua kun minulla oli liikennöintirajana 15GB/kk. Vaihdoin sitten palvelua vähän isompaan ettei pääse heti käymään samalla tavalla. Minulla oli Futuronin Advanced paketti aiemmin, mutta nyt vaihdoin sen Professionaliin. Professionalin sisältö: 1000MB levytilaa 20GB/kk liikennöintiraja Rajattomasti sähköpostiosoitteita 50 sähköpostilistaa Rajattomasti MySQL -tietokantoja 5 alidomainia Advancedissa oli liikennöintiä 10GB/kk, MySQL-kantojen määrä oli rajoitettu viiteen ja levytila on myös puolet pienempi. Tuossapa oikeastaan tärkeimmät minulle merkkaavat erot. Liikennöintiä saa 5GB/kk lisää jos laittaa sivuillensa linkin Futuronin sivuille. Nyt saa liikennöidä entisen 15GB:n sijaan 25GB:ä. Lisäksi palvelun vuosihinta on 39,50€ entisen 42€:n sijaan eli halvempikin tämä on. Tosin vaihdosta piti pulittaa 20€:n kertamaksu.