PS3

PS3 keypad

Posted on

Olin etsinyt sopivaa näppistä PS3:een jo jonkin aikaa, koska pelkällä ohjaimella on hankala näpytellä tekstiä. Kaverilta oli kerran lainassa Logitechin diNovo Mini, mutta sekään ei oikein vakuuttanut. Eilen ihan sattumalta huomasin Stockkalla käydessä hyllyssä Sonyn tekemän näppiksen joka kiinnitetään suoraan peliohjaimeen. Näppis toimii bluetoothilla ja sen voi ladata samalla kaapelilla kun ohjaimenkin. Aika hyvin tuntuu onnistuvan kirjoitus noinkin pienellä näppiksellä. Näppäimistössä on läppäreistä tuttu touchpad. Touchpad pitää aktivoida napilla ja sitten vaan liikuttelet sormea näppiksen päällä niin kuin normaalillakin touchpadillä. Eipähän tarvitse tuoda olohuoneeseen isoa näppäimistöä rojottamaan muiden laitteiden lisäksi. Tämä on must hankinta kaikille PS3:n omistajille.

Audio / Video

Screeniä odotellessa

Posted on

Alkaa vähän kestämään screenin tuleminen Elektronista jota en toisaalta ihmettele ollenkaan kun tiedän kyseisen liikkeen toiminnan. Tilasin reilu 6 viikkoa sitten Grandviewin 92" kankaan ko. liikkeestä ja se luvattiin toimittaa alle 3 viikossa, mutta toisinhan siinä on käynyt ja mitään tietoa kankaan saapumisesta ei ole joten saapa nähdä tuleeko tämän vuoden puolella. Koettivat kyllä tarjota tässä viikolla 50€ alennusta jos otan jonkun toisen kankaan, mutta en oikein löytänyt sopivaa/vastaavaa mallia heidän valikoimastaan joten odotus jatkuu. Vähän vaan huvittaa kun joka viikko sanotaan että ensi viikolla saapuu, alkaa vaan vähän tuon sanominen jo huvittamaan kun sen saa joka viikko kuulla. Ainut asia miksi en peruuta tilausta on hinta, koska muualla samasta kankaasta saa maksaa vähintään 142€ enemmän joten jaksan vähän odotellakin.  Tykki on ollut nyt sellaiset 7 viikkoa käytössä ja tunteja alkaa olla 100 mittarissa eli suht paljon tulee isoa kuvaa katseltua. Sais vaan nuo Blu-Ray levyjen hinnat vähän tippua. Ulkomailta jos tilaa niin sitten valikoima suppenee jos haluaa saada suomitekstit. On muuten paljon kivempi pelata jaetulta ruudulta pelejä kun entisellä 32" LCD:llä, nyt sentäs näkee jotain eikä tartte tihrustaa. Viime aikoina on tullut pelailtua Call of Duty: World at Waria ja GT5-prologueta. 

Audio / Video

Vahvistimen päivitys

Posted on

Eilen törmäsin ihmeelliseen ongelmaan vahvistimen kanssa. Koetin soittaa PS3:lla SACD-levyä, mutta vahvistin näytti ettei se saisi signaalia laisinkaan. Koetin normaalilla CD-levyllä ja sillä ei ollut ongelmaa. Selasin kaikki vahvistimen asetukset läpi ja en löytänyt mitään vikaa säädöistä. Laitoin vahvistimesta “Pure Direct” tilan päälle joka sulkee kaiken ylimääräisen äänenkäsittelyn pois ja samalla myös kuvasignaali katkeaa. Tällöin alkoi ääni kuulua, hämärää. Koetin vielä siten että otin Sanyon PLV-Z2000 videotykistä HDMI-piuhan irti ja ääni alkoi kuulua.  Seuraavaksi vedin kuvasignaalin HDMI:llä LCD-televisiolle ja siellä ei moista ongelmaa esiintynyt ja ääni kuului taaskin. Eli vika oli jotenkin tykin ja vahvistimen välillä. Selasin sitten nettiä ja jenkkiläiseltä AVS Foorumilta löysin vastaavia ongelmia kokeneita. Siellä ongelman oli ratkaissut vahvistimen firmwaren päivitys. Samalta saitilta löysin linkin Receiver Manager softaan jolla saa otettua vahvistimen asetukset talteen. Laitoin Yamahan sivuilta palautelomakkeeseen ongelman kuvauksen ja sain ohjeet vahvistimen päivitykseen ja päivitystiedoston tänään. Päivitystiedosto oli wav-päätteinen ja tuo piti polttaa levylle. Sitten vaan ohjeen mukaan päivittämään. Ennen päivitystä otin Receiver Managerilla asetukset talteen. Päivitys kesti ~5 minuuttia. Päivityksen päätyttyä tarkistin että oikea ohjelmistoversio oli sisällä ja ajoin vanhat asetukset takaisin. Pistin PS3:een SACD-levyn ja näyttipä homma toimivan eli ei mennyt homma hukkaan. Kiitokset Yamahan tuelle nopeasta palautteesta.

Audio / Video

Sanyo PLV-Z2000

Posted on

Hifimessujen jäljiltä polte kävi turhan suureksi ja piti vierailla Mareksoundilla keskiviikkona vähän ostoksilla. Mukaan tarttui Sanyon PLV-Z2000 Full HD-tykki ja siihen HDMI-kaapeli. Kotiin kun pääsin niin hetihän se piti pistää tulille ja katsoa että miltä se kotiseinällä näyttää. Säädin kuvan noin 2 metriä leveäksi eli olisko se sitten jotain 92″ kooltaan. Kuvaa syötin PS3:lta Yamahan RX-V1800:sen kautta tykille. PS3:sta piti ensiksi säätää tuki 1080p:lle että saa kaiken irti tykistä. Ensimmäiseksi taisin koettaa Motorstormin Pacific Riftiä ja hienolta näytti. Koetin myös että millainen ero on jos syöttää DVD-tasoista kuvaa ja vertaa sitä sitten 1080p kuvaan. Oli muuten aika paljon hienompaa katsottavaa tuo 1080p kuva. Kyllä nyt passaa katsella elokuvia isolta screeniltä ja ehkä sitä vois vähän pelaillakin. Pitäis käydä viikonloppuna ostamassa kattoteline tykille koska nyt tuo nököttää ruokapyödällä pahvilaatikon päällä. Samalla pitäis hommata kaapelilistaa että sais johdot piiloon. Pidempi virtapiuhakin pitäis hommata kun mukana tuli vain 3 metrin letku. Jossain vaiheessa pitää vielä katsella sopivaa kangastakin, pitäis vaan ensiksi selvittää että mikä olisi juuri tälle tykille sopiva malli. Käytännössä rullakangas olisi toimivin vaihtoehto. Sellainen mallihan sen pitäisi melkein olla joka pitää muotonsa pitkään eikä ala vääntyilemään.

PS3

GT5 prologue & G25

Posted on

Tuossa parisen viikkoa sitten ilmestyi kauan odotettu autopeli eli GT5 prologue ja hetihän se piti käydä kaupasta hakemassa. Todennäköisesti GT5 on hienoin ja realistisin autopeli mitä tähän mennessä on tehty. Grafiikka on kaunista katseltavaa ja autot on mallinnettu todella hienosti. Autoissa on todellakin eroa ajotuntumassa ja näitä pääsee vielä säätämäänkin kunhan ensiksi läpäisee A, B ja C-lisenssit. Ajelin A ja B-lisenssit läpi pädillä ja sitten vähän lapsetti ja kävin hakemassa Logitechin G25 rattisysteemin. Onpahan muuten järeä setti ja on muuten hyvä ajaa. Tuosta setistä löytyy normaalien toimintojen lisäksi kytkin ja kuusilovinen vaihteisto. Aika paljon tarkempia linjoja pystyy tuolla ajelemaan jos pädiin vertaa ja onhan tuossa ihan eri fiilis kuin pädissä. Vielä pitäis jaksaa hangata noita ajoja sen verran että sais sen Ferrarin F1:sen hommattua. Ongelmaksi rattihässäkälle muodostuu sijoitus kun PS3:nen on kuitenkin olkkarissa. Toistaiseksi olen pultannut tuon normaaliin tuoliin kiinni, mutta tarkoitus olisi tehdä itse jonkinlainen teline johon nuo saisi kytkettyä. Onhan noita jonkinlaisia malleja näkynyt myynnissäkin, mutta tuntuu hinta olevan suht korkea.

Audio / Video

Yamaha RX-V1800

Posted on

Pukki toi jälkitoimituksena eilissä päivänä uutuuttaan kiiltävän Yamaha RX-V1800 vahvistimen, näytti käyneen Marek Soundilla. Edellisen vahvistimen (Yamaha RX-V596) kävin laittamassa postiin menemään isälle. Tässä uudessa on nyt sitten kaikki mahdolliset hilavitkuttimet: HDMI 1.3a (4in/1out), TrueHD, DTS-HD (resolution & Master Audio), skaalauksia ym……niin paljon että heikompaa hirvittää ;). Nyt soi taas SACD:t PS3:n kautta niin julmetun hienosti ettei paremmasta väliä. Vielä kun kytkee Yammusta Pure Direct tilan päälle niin johan nousee karvat pystyyn kun kuulostaa niin hienolta. Tuohon sai vielä mukaan YDS-10 telekan johon saa kytkettyä iPodin. Ohjelmoin jo mukana tulleen kaukosäätimen muille laitteille valmiiksi niin eipähän tarvitse montaa kapulaa räpeltää. Paljonhan tuossa vahvistimessa on vielä opiskeltavaa, mutta eiköhän sen sielunelämä tässä pikkuhiljaa avaudu kun ohjekirjaa lueskellaan.

Audio / Video

Planet Earth

Posted on

Kävinpä sitten hakemassa Eerikinkadun Filmifriikistä Planet Earthin Blu-ray levynä. Harmi ettei tätä ole ainakaan vielä saatavana kotimaisella tekstityksellä. Toisaalta David Attenborough puhuu sen verran selkeää lontoota, että eipä tuo paljoa haittaa vaikkei tekstejä löydykään. Se mikä on ihmeellistä niin miksiköhän nämä levyt on tehty 1080i formaatissa eli täyttä HD-laatua ei ole käytetty. Kuulemma jenkkeihin on joku versio tehty missä kaikki herkut on mukana. Joka tapauksessa kuva näyttää hienolta tälläkin tasolla. Äänetkin tuntuis menevän aika alas kun jossakin kohtaa alkoi seinällä olevat taulut rämistä :). Paketissa on vajaa 10 tuntia katsottavaa eli ihan yhdeltä istumalta tätä ei jaksa katsoa läpi. Tämä on kyllä "must" hankinta kaikille luontodokumenttien ystäville.

Audio / Video

SACD & Blu-Ray

Posted on

Nyt on sitten testattu Super Audio CD-levyjäkin PS3:lla ja hyvältä kuulosti. Sais vaan olla parempi valikoima noita myynnissä. Aika hankala noita on kaupan hyllyltä bongata, koska ovat sekaisin normaaleiden cd:n kanssa. Pitää varmaan tilailla noita jatkossa netistä. Planet Earth pitää hommata Blu-Ray levynä, siinä on kuulemma uskomaton kuvanlaatu. Sarjahan tuli Ylen1:ltä ja silloin tuli katsottua kaikki jaksot kun se oli niin upeaa katsottavaa.

Audio / Video

PS3

Posted on

Nyt on sitten tässäkin huushollissa PlayStation 3:nen. Hommasin koneen Järvenpään Megaswapista viime viikon lopulla. Ostin 60G:n version joka on piakkoin valikoimista poistuva malli. Otin paketin kahdella ohjaimella ja pelillä + HDMI-kaapelilla ja hinnaksi tuli 570€. 60GB:n mallin  korvaa 40 gigainen PS3:nen, josta puuttuu seuraavat ominaisuudet: ei SACD tukea vähemmän USB-portteja ei pelitukea vanhoille PS-peleille ei kortinlukijoita Laitteessa on BT- ja WLAN-yhteydet. Ohjaimet on langattomat eli enää ei tarvitse johtojen kanssa sotkea. PS3:n saa kytkettyä WLAN:lla näppärästi PC:hen ja väliin tarvitaan vain joku serverisofta. Ensiksi virittelin TVersityn toimintaan, mutta sen kanssa tahtoi PC kaatuilla, joten se sai lähteä SimpleCenterin tieltä joka sitten toimikin vakaasti. Nyt voi katsella kuvia, elokuvia ja musiikkia tietokoneen levyltä olohuoneen LCD:stä PS3:n avulla. Netissäkin pääsee surffaamaan tosin vähän se on kömpelöä, koska ei ole langatonta näppistä ja osoitteet pitää toistaiseksi kirjoitella konsolin omalla peliohjaimella. PS3:n soittaa Blu-Ray levyjä, joten kuvanlaatu on kohdallaan mitä nyt jotain testipätkiä on tullut katsottua. Vielä kun olisi täysin HD:tä tukeva televisiokin niin saisi kaikin irti. Nythän olkkarissa nököttää HD-Ready töllötin, josta saa kyllä myöskin hienoa laatua ulos Blu-Ray materiaalilla. Pitänee laittaa joku Blu-Ray elokuva tilaukseen ja samalla voisi myös koettaa noita Super Audio CD:täkin. PlayStation Storesta on tullut latailtua joitakin demopelejä ja […]