Perhe

Pariisi

Posted on

Varattiin vuodenvaihteessa matka Pariisiin 5 päiväksi heti toukokuun alkuun. Ei oltukaan käyty matkoilla sitten häämatkan 2009 eli edellisestä matkasta oli jo pitkä aika. Okkokin alkoi olla jo tarpeeksi vanha että ymmärtää matkan päälle jotain. Pariisiin oltiin haluttu jo pidemmän aikaa, mutta aina vaan matka suuntautui Italiaan jossa ollaankin käyty useamman kerran. Matka alkoi aamuvarhain kun kentällä piti olla 07:30 aikoihin. Okko torkkui kun kone lähti lentoon ja sama homma Pariisiin tullessa. Charles de Gaullen kentällä etsittiin toimisto mistä ostettiin Paris Visite kortit, Okkohan tuota ei tarvinnutkaan vaikka niin alkuun luultiin. Näillä pääsi liikkumaan vapaasti 1-5 vyöhykkeillä 5 päivän ajan. Sitten vain junalla kohti Pariisia ja Gare du Nord asemaa. Tuosta käpsyteltiin noin kilometrin matka Rue Cadetilla olevaan Opera Cadet hotelliin. Hotelli oli siisti, kivalla paikalla ja aamupala oli myös hyvä. Samalla kadulla oli pieni kauppa ja monta herkkumyymälää ym muuta kivaa. Käytiin heti alkuun syömässä läheisessä Le Faubourg 34:ssä jossa oli mukava henkilökunta joka otti pienet asiakkaan hyvin huomioon ja myös ruoka oli hyvää ja edullista. Päivä oli siis 1.5 eli pyhäpäivä myös Pariisissa ja monet paikat olivat kiinni tästä syystä. Käytiin kiertelemässä viereisellä Passage Verdeau kauppakujalla joka oli varsin sievä. Käväistiin myös Paroisse Saint-Eustache kirkossa joka oli Les Hallesin alueella. Mentiin […]

Audio / Video

GoPro Hero 3 Black Edition

Posted on

Posti kiikutti äsken uuden GoPro Hero 3:n ja siitä tarkemmin Black Edition Adventure mallin. Entisellään minulla oli jo GoPro HD Hero Motorsports paketti, jota onkin tullut käytettyä ihan kiitettävästi varsinkin maastopyöräillessä. Uutukainen on pienentynyt ja keventynyt jonkin verran tuosta aiemmasta mallista ja samat kiinnikkeet käy edelleen ja hyvä niin koska niitä on kertynyt jo aika reilusti. Tässä uudessa on lisäksi WiFi jolla voi ohjailla kameran toimintoja, tämä tulee olemaan käytössä aivan varmasti. Viime kesänä tuli kirottua moneen kertaan kun kamera ei lähtenytkään päälle kun koetin sen ajaessa laittaa. Sitten kun olin sammuttamassa kameraa niin sepä lähtikin vasta päälle. Nyt tuosta kaukosäätimestä näkee että lähtikö kamera päälle vai ei eli arpominen loppuu tähän paikkaan. Monta muutakin parannusta on tähän saatu, esim ProTune (vähemmän pakkausta, neutraali väriprofiili ja lisäksi manuaalisesti säädettävä valkotasapaino). Kovemmat resoluutiot, fps ja paremmat hämäräkuvaus ominaisuudet. Nyt passaa kuvailla ja ensi kesän pyöräreissuilla onkin sitten kaksi kameraa pyörässä kiinni. Sen verran tuossa kerkesin jo testailla, että iMac alkaa olla tiukoilla tämän kameran kanssa kun ainakaan 1080p50 materiaali ei jaksa pyöriä kunnolla. Täytyykö tästä vielä konekauppaankin lähteä 😉 Tässä vähän speksejä tutkailtavaksi: Optics Ultra sharp ƒ/2.8 6-element aspherical glass lens Ultra wide angle / reduced distortion 2X Better low-light performance* […]

Audio / Video

DigiExpo

Posted on

Piipahdettiin kaverin kera DigiExpo-messuilla messukeskuksessa. Samallahan tuolla oli myös, hifi-, ski-, board- ja lätkä&säbä- messut. Rajalan osastolta tarttui mukaan todella halpa monopod (Slik 350 ja SBH-100 DQ kuulapää), hintaa oli 29€ eli ei juuri mitään. Ehkei tuo ole maailman paras, mutta äkkiseltään vaikutti ihan toimivalta peliltä. Samalla osastolla oli myös toinenkin kiinnostava kapistus nimittäin Rotolight. Välillä sitä kaipaisi jotain erillistä valoa salaman tilalle ja tuo vaikutti oikein hyvältä siihen tarkoitukseen. Esim videota kuvatessa valoa tarvitsisi monastikin lisää ja tuo olisi todella kätevä siihen. Creative Colour Kit V2– pakettiin kuuluu kameran salamakenkään menevä teline, nippu erilaisia filttereitä ja pussi tuotteille. Täytyy vielä vähän mietiskellä tuleeko tuota hommattua. Kapistus taitaa olla vielä tämän viikon loppuun alennuksessa hintaan 159€ ja myöhemmin sitten 229€. Sinällään kun ajettelee että eihän tuossa ole kuin muutama ledi ja parit filtterit niin onhan tuolla kuitenkin hintaa jonkin verran. Ebaysta kun vastaavia katselin niin sieltä niitä sai 7€:llä, tosin niihin ei saanut filttereitä eikä niitä saanut myöskään salamakenkään kiinni. Joillakin oli lisäksi päässyt toimintasavut heti pihalle kun olivat valon ensimmäistä kertaa lyöneet tulille. Nyt kun minulla oli tuon Rajalasta ostettu monopod niin ajattelin että käynpä ostamassa Future Retailin osastolta kiinnikkeen jotta saan GoPro:n siihen kiinni. Jäi ostamatta kun kuulin […]

Pyöräily

Tour de Helsinki 2011

Posted on

Eilen muistui mieleen, että tämä tapahtumahan on jo nyt sunnuntaina ja kun kelikin näytti lupaavalta niin päätin lähteä aamusta ajelemaan Oittaan suuntaan. Tuli puettua ihan liikaa päälle, kun arska alkoi helottaa lämpimästi ja meikäläinen polkee takki päällä, kylläpä oli hiki kun perille pääsin. Menin samaan kohtaan kuvaamaan kuin viime vuonna, kun en jaksanut/kerennyt alkaa miettimään jotain muuta paikkaa missä kuvata. Laitoin myös GoPro:n tienlaitaan ottamaan videota tapahtumasta. Kuvat tuli räpsittyä ja takaisin kotiin piti mennä Bembölen kahvituvan kautta kun mahaa kurni.

Pyöräily

StadiBike, Suvilahti 15.5.2011

Posted on

Käytiin parin kaverin kanssa Helsingin Suvilahdessa, kun siellä järjestettiin polkupyöräily-tapahtuma nimeltä StadiBike. Keli oli aamulla surkea eli tihutti siis vettä, mutta päätettiin lähteä silti polkupyörillä liikenteeseen ja matkaa Suvilahteen tuli hitusen yli 30km. Ennusteet näytti ettei vettä pitäisi taivaalta tulla, mutta niin vaan vettä sateli melkein koko matkan Suvilahteen. No onneksi loppupäivä oli parempi ja vaatteetkin kerkesivät kuivahtaa ennen paluumatkaa. Alue oli iso ja eri ständit oli sijoiteltu hassusti kauas toisistaan. Melko paljon enemmän tuonne olisi mahtunut näytteilleasettajia. Polkupyöriä pääsi testaamaan testiradalla, mutta esim. minua kiinnosti maastopyörät ja niitä oli aika niukasti esillä. Toisekseen rata oli niin tasainen että eipä siinä päässyt paljoa jousitusta testaamaan. Kävin koettamassa Rose Jabba Wood 4:sta ja kylläpä oli letkeää menoa, kun takapääkin jousti. Tuollaisella kapistuksella olisi hintaa noin 2k€ eli ei puhuta enää ihan halvasta pyörästä, mutta toisaalta eipä vastaavaa tahdo paljon halvemmallakaan saada. Saapa nähdä milloin kuume nousee niin pahaksi että kaupan kautta on käytävä. Järkevää olisi odottaa varmaan syksyyn/ensi kevääseen niin saisi vanhentuvia malleja ja viimeisiä kappaleita halvemmalla. Ostin GoPro- kameraan vielä yhden kiinnikkeen (Handlebar/Seatpost- mountin) ja tuolla saa kameran vaikka tankoon tai satulaputkeen, saapahan erilaisia kuvakulmia ajeluista. Tapahtuma oli mukavan rento, mutta enemmän saisi olla tosiaan esittelijöitä ja myyntiäkin. Paljon parempi […]

Moottoripyörät

MP11

Posted on

Kävin tänään kaverin kanssa katsastamassa MP11-näyttelyn messukeskuksessa. Mentiin sisään heti kun messukeskus avattiin ja silloin olikin sopivan väljää kierrellä katselemassa. Joskus viikonloppuna tuolla olleena se vaihtoehto ei houkutellut kun silloin on ihan kaamea ryysis ja mitään ei pääse katsomaan rauhassa. Jotenkin vaikutti normaalia ankeammalta koko messut ja kovin pitkäään tuolla ei jaksanut olla. Voisivat keksiä jotain uuttakin välillä kun tuntuu, että messut ovat vuodesta toiseen täysin samanlaiset.

Perhe

Lenkki kameran kanssa

Posted on

Käytiin pukkaamassa vaunuja kun keli oli varsin mainio ulkoiluun. Puut näyttää hienoilta kun niihin on tarttunut lunta, harmi vaan kun ei oikein kerkeä kuvata ennen pimeän tuloa paitsi tietenkin viikonloppuisin. Pitääpäs katsastaa jos sitä kävis oikein asioikseen kuvailemassa mikäli keli sen sallii.

Valokuvaus

Lehtohepokatti

Posted on

Töistä tullessa pihan asfaltilla lötkötti joku iso ja vihreä jötkäle. Lähempi tarkastelu paljasti ötökän hepokatiksi ja taitaa olla lehtohepokatti tarkemmin. Mittaa ötökällä oli varmaan viitisen senttiä ja eipä tuolla näyttänyt olevan mitään kiirettä, joten kuvata sai vapaasti.

Pyöräily

Tour de Helsinki 2010

Posted on

Itsehän en siis tuolla pyöräillyt ihan vaan siitä syystä, että tuskin olisin edes jaksanut koko lenkkiä polkea ainakaan siinä ajassa että kukaan olisi enää ollut velodromilla vastaanottamassa. Polkaisin kotoa maasturilla Oittaalle ottamaan muutamat kuvat pyöräilijöistä. Kotoa meni noin 40 minuuttia, että pääsin perille ja oma keskinopeus oli noin 20km/h eli eipä tuolla vauhdilla kannata vielä mihinkään kisoihin ilmoittautua. Aikamoinen lössihän noita pyöräilijöitä ajeli ja niistä muutamat kuvat tuli napsittua. Ilmoittautuneita näytti olevan 1831 tuolle 140km:n pituiselle lenkille.

Valokuvaus

Canon Speedlite 430EX II

Posted on

Kävin töiden jälkeen vähän shoppailemassa Verkkokauppa.com:ssa kun teki mieli toista salamaa. Meinasin ohjailla 420EX ja 430EX II salamoita Canonin Speedlite ST-E2:lla. Tuolla kapistuksella pitäisi saada säädettyä salamojen tehot niin kuin haluaa, joten molempia ei tarvitse ampua samalla teholla. Tilasin vielä Digitarvikkeesta FlexDomen tuohon valoa hajottamaan.