Pyöräily

Kokonniemi

Posted on

Käytiin Jonin kanssa ajamassa vähän alamäkea Kokonniemessä. Tulipahan samalla avattua kausi. Mukavaa hommaahan se oli taasen.

Pyöräily

Commencal Acid

Posted on

Monta kertaa oli tullut kuolattua Commencalin Acid fixiä, kun se nyt vaan on niin hieno. Tällä kertaa houkutus kävi liian suureksi ja hankinta tuli tehtyä, kun pyörä oli vielä alennuksessa. Pyörä tuli muutamassa päivässä ranskasta kotiovelle. Aika kiva pyörä on ajaa, mutta totuttelua vaatii tuo fiksattu ratas, kun polkimet pyörii koko ajan eli lepuuttaa ei voi. Varsinkin alkuun meinasi väkisinkin heittää vapaalle, mutta niinpä ne jalat jatkoi pyörimistään ;). Kylläpä tuolla passaa kylällä kruisata.

Pyöräily

YT Industries Capra AL 2

Posted on

Kevään korvalla joku linkkasi facebookin filohuurut-ryhmään Capran alumiinisen version ja kehui specsejä hintaan nähden eikä tuota oltu muutoinkaan haukuttu. No erehdyin tuota linkkiä klikkaamaan ja ostoonhan se pyörä meni. Hiveli myös omaa silmää ja hinta varsin kohtuullinen ominaisuuksiin nähden. Odottaa tuota tosin sai kun 1.4.2015 sen tilasin ja 26.6.2015 se vihdoin tuli. Pyörässä on aika loiva keulakulma ja joustoa vaikka muille jakaa. Huomasi kyllä eron entiseen pyörään kun pääsi alamäkeen menemään. Vähän kun sohvalla istuisi ja yhtään ei tullut sellaista tunnelmaa että olisi tangon yli menossa. Tässä pyörässä on vakiona oikeastaan kaikki mitä tarvitsee. Ehkä poistan jossain vaiheessa toisen eturattaan, mutta antaa vielä toistaiseksi sen pysyä paikoillaan. Kyllä tällä nyt passaa ajella!

Pyöräily

Okon uusi pyörä

Posted on

Okolle alkoi käydä hiljalleen Islabikesin Cnoc 14 pieneksi ja uutta pyörä alettiin katselemaan. Toki Islan olisin halunnut ostaa, mutta kun ei niitä oikein tahtonut saada kovinkaan helposti toimitukseen niin katseet kääntyivät muihin merkkeihin. Vaihtoehtoina pyörivät KUbikes, Kania ja Frog.  KUbikes olisi varmaan ollut myös oiva peli, mutta hinta pyöri siellä 500€:n tuntumassa. Kania olisi ollut jokusen kympin halvempi. Frog 52:sta päästiin testaamaan fillarimessuilla ja se vaikutti ihan soivalta peliltä ja sellainen sitten tilattiin Mr Bikestä messuhintaan 320€. Okko on nyt sillä muutamia kertoja ajanut ja alkaa tottua isompaan pyörään. Hitusen tuo on vielä iso, mutta äkkiähän tuo ukkeli tuosta venähtää. Tasaisella on vauhdit kasvanut ja nyt näytti oma mittari 18km/h kun perässä ajelin. Vaikeuksia tuottaa pienemmälle vaihteella vaihtaminen ja sitä pitänee harjoitella. Jarrukahvoja voisi hitusen säätää lähemmäksi. Harmi vaan että ei löytynyt niin pientä kuusiokoloa että olisin saanut kahvojen asentoa siirrettyä. Kyllä tuolla nyt passaa lenkkiä heittää. Islan Cnoc 14 keräsi mittariin hitusen reilussa vuodessa noin 700km, ihan kivasti ajatellen että ukkeli on vasta neljän vanha. Nyt varmaan voi jo lenkin pituuttakin alkaa pidentämään. Islalla ajeltiin yleensä noin 6-10km lenkkejä.

Pyöräily

Race Face Sixc stonga

Posted on

Kesällä pääsin koettamaan kaverin pyörää missä oli leveämpi tanko kuin omassa pyörässä ja meno tuntui jotenkin vakaammalta. Kävin tällä viikolla visiitillä Hi5Bikesissä ja sieltä tarttui mukaan hiilarinen Race Facen Sixc tanko ja saman putkan 45mm:nen Respond stemmi. Alkuperäinen tanko Meta 55:ssa oli ~650mm leveä ja uusi tanko 785mm eli aika tavalla paljon leveämpi. Stemmikin lyheni 2cm edellisestä. Alunperin stemmi oli muistaakseni joko 9- tai 10- senttiä pitkä eli alle puoleen ollaan tuosta tultu. Samalla vaihdoin myös tupit Odin SDG Lock-On lukkotuppeihin. Tuli muuten päivitettyä kaksi viikkoa sitten myös voimansiirtoakin. Ennen pyörässä oli 3×10 systeemi, mutta kuten moni on huomannut niin yhdelläkin eturieskalla pärjää vallan mainiosti. Heivasin etuvaihtajan kuikkaan ja asensin Race Facen Narrow Wide 30-piikkisen rattaan ja siihen käypäisen bashringin. Uusin vielä ketjut ja takapakankin samalla.

Pyöräily

Loikkia

Posted on

Käytiin Joniin kanssa viikko takaperin Espoon keskuspuistossa kameroiden kera. Käytiin hiekkamontulla harjoittelemassa hyppyjä, mutta kovin sitä on vielä varovainen noiden suhteen. Toisaalta ehkä onkin parempi edetä hissukseen hyppyjen kanssa. Ensin olisi hyvä osata laittaa pyörä oikeaan asentoon hyppyrin nokalta lähtiessä. Ihan hyvin nuo loikat sen suhteen onnistui, nyt pitäisi sitten pikkuhiljakseen alkaa etsimään isompia hyppyreitä!

Pyöräily

EKP

Posted on

Käytiin eilissä päivänä Jonin ja Samin kanssa vähän rymyämässä Espoon keskuspuiston alueella. Lämpöä oli ~5 astetta ja välillä tuli lunta ja rakeitakin. Kosteammilla paikoilla oli juurakot aika liukkaita, mutta muuten oli oikein oiva keli ajella. Pitkästä aikaa tuli otettua kamerakin lenkille mukaan. Aika hyvin kamera kyllä lastistaa maaston muodot ja vauhdin, pitäisi viitsiä ottaa enemmän aikaa kuvaukseen, että saisi monipuolisempaa materiaalia. Ehkä sitten ensi kesänä jaksaisi joku kerta ottaa pidemmän session metsässä niin, että mietitään enemmän kameran paikkoja ym. juttuja!

Pyöräily

Pyöräilyä part II

Posted on

Nyt ei haittaa enää edes pienet ylämäetkään pikkumiehen menoa. Eilen näytti homma alkavan sujua todella mallikkaasti ja nyt Okko jaksaa polkea jo pidempiäkin matkoja ilman minkäänlaista apua. Kohta päästään koko porukalla lenkille!

Pyöräily

Okko pyöräilee

Posted on

Okko on ajellut lähes koko kesän pelkästään potkupyörällä ehkä kahta kertaa lukuunottamatta milloin ollaan päästy koettamaan oikeaa pyörää. Okolla on polkupyöränä Islabikes Cnoc 14 joka tuli hommattua jo helmikuussa Englannista. Nythän noita ei enää edes saa kun ovat lopettaneet toimitukset kokonaan muualle kuin Englantiin ja jenkkeihin. Tänään Okko halusi itse lähteä isolla pyörällä ja sehän alkoi jo sujua suht hyvin. Vähän kun vielä malttaisi polkea reippaammin niin ei muuta kuin nielemään asfalttia. Okollahan ei ole ollut missään vaiheessa apupyöriä eli tasapaino on aika hyvin hallussa tämän takia. Pikkumies oli itsekin innoissaan uudesta taidosta, huomenna harjoitellaan uudestaan!

Pyöräily

Ysikymppinen

Posted on

Edellinen yritys tälle samaiselle lenkille päättyi siis renkaan puhkeamiseen ja vannekin otti siinä samassa osumaa. Nyt on alla Campagnolon Zondat onneksi lenkki meni nyt ilman ongelmia. Muutoin alkupätkä lenkistä oli Siuntioon asti tuttua kauraa, mutta esim Niemenkylässä ei ole tullut pyörällä liikuttua. Oikein mukavaa maastoa oli kyllä ajella ja rauhallista. Samoin kun heitin pienin lenkin Siikajärven kautta niin se oli myös mukava reitti. Loppumatkasta alkoi kyllä jaloista jo parhaimmat paukut olla käytetty, mutta yllättävän kivuttomasti lenkki kuitenkin sujui. Hetken siinä jo mietin, että pitääkö se ylimääräinen kymppi ajaa, että saisi satasen täyteen, mutta jätin sen sitten kuitenkin ajamatta. Ajoin muuten tähän ysikymppiinkin hitusen ekstraa, että sain sen 90km kasaan 😉