Audio / Video

Sennheiser RS 220

Posted on

Joskus aamuisin tai iltaisin tekisi mieli kuunnella musiikkia, mutta ei pysty kun muut vielä nukkuu tai ovat menossa nukkumaan. Olin jo jonkin aikaa haaveillut, että ostaisin langattomat kuulokkeet. Kävinkin joskus Verkkokauppa.comissa kuuntelemassa Sennheiserin RS 220 kuulokkeita ja tykästyin kovasti. Olisin halunnut vielä verrata noita RS 180 malliin, mutta sitä ei löytynyt silloin verrattavaksi. Jätin kuitenkin Sennheiserit silloin vielä hyllyyn kovan hinnan takia. Rupesin tässä parisen viikkoa sitten taasen haaveilemaan langattomista ja kävin niitä taas hypistelemässä kaupoissa, mutta edelleenkään en päässyt vertailemaan näitä kahta mallia. Vaimo huomasi Stockan kuvaston viimeiseltä sivulta parisen viikkoa sitten, että kaikista kuulokkeista saa -20% alea. Soitin jo edellisenä iltana tarjouksen alkamisesta Tapiolan Stockalle kysyäkseni, että löytyykö heiltä noita kuulokkeita ja löytyihän sieltä. Myyjä varasi ne minulle ja seuraavana päivänä kävin ne sieltä noukkimassa. Tämän hintaluokan kuulokkeissa tuollainen 20% alkaa jo tuntua, mutta eihän ne toki halvat ole vieläkään. Kuulokkeet saa liitettyä optisesti, koaksiaalilla tai analogisesti lähteeseen kiinni. Kaikkiin liitäntöihin on IN/OUT -liittimet. Itse kuulokkeet istuvat omaan päähän hienosti ja noita kärsii pitää pidemmänkin aikaa päässä ilman, että alkaa ahdistamaan. Kuulokkeista saa vaihdettua lähdettä, äänenvoimakkuutta, balanssia ja tietenkin virrat päälle/pois. Äänenlaadussa on kyllä huima ero niihin kuulokkeisiin mitä olen kuunnellut aiemmin. Ääni tulee ulos minkään osa-alueen erityisesti […]

Audio / Video

Olarin metsäreiteillä

Posted on

Käytiin Jonin kanssa tänään pyörähtämässä maastureilla Olarin metsissä. Keli oli mitä parhain ajeluun ja meidän lisäksi tuolla oli useampiakin ajelijoita liikenteessä. Polku oli hitusen pehmeämpi kun viimeksi ja varsinkin polun reunalle jos joutui niin silloin keula sukelsi syvälle lumeen.

Audio / Video

GoPro Hero 3 Black Edition

Posted on

Posti kiikutti äsken uuden GoPro Hero 3:n ja siitä tarkemmin Black Edition Adventure mallin. Entisellään minulla oli jo GoPro HD Hero Motorsports paketti, jota onkin tullut käytettyä ihan kiitettävästi varsinkin maastopyöräillessä. Uutukainen on pienentynyt ja keventynyt jonkin verran tuosta aiemmasta mallista ja samat kiinnikkeet käy edelleen ja hyvä niin koska niitä on kertynyt jo aika reilusti. Tässä uudessa on lisäksi WiFi jolla voi ohjailla kameran toimintoja, tämä tulee olemaan käytössä aivan varmasti. Viime kesänä tuli kirottua moneen kertaan kun kamera ei lähtenytkään päälle kun koetin sen ajaessa laittaa. Sitten kun olin sammuttamassa kameraa niin sepä lähtikin vasta päälle. Nyt tuosta kaukosäätimestä näkee että lähtikö kamera päälle vai ei eli arpominen loppuu tähän paikkaan. Monta muutakin parannusta on tähän saatu, esim ProTune (vähemmän pakkausta, neutraali väriprofiili ja lisäksi manuaalisesti säädettävä valkotasapaino). Kovemmat resoluutiot, fps ja paremmat hämäräkuvaus ominaisuudet. Nyt passaa kuvailla ja ensi kesän pyöräreissuilla onkin sitten kaksi kameraa pyörässä kiinni. Sen verran tuossa kerkesin jo testailla, että iMac alkaa olla tiukoilla tämän kameran kanssa kun ainakaan 1080p50 materiaali ei jaksa pyöriä kunnolla. Täytyykö tästä vielä konekauppaankin lähteä 😉 Tässä vähän speksejä tutkailtavaksi: Optics Ultra sharp ƒ/2.8 6-element aspherical glass lens Ultra wide angle / reduced distortion 2X Better low-light performance* […]

Audio / Video

DigiExpo

Posted on

Piipahdettiin kaverin kera DigiExpo-messuilla messukeskuksessa. Samallahan tuolla oli myös, hifi-, ski-, board- ja lätkä&säbä- messut. Rajalan osastolta tarttui mukaan todella halpa monopod (Slik 350 ja SBH-100 DQ kuulapää), hintaa oli 29€ eli ei juuri mitään. Ehkei tuo ole maailman paras, mutta äkkiseltään vaikutti ihan toimivalta peliltä. Samalla osastolla oli myös toinenkin kiinnostava kapistus nimittäin Rotolight. Välillä sitä kaipaisi jotain erillistä valoa salaman tilalle ja tuo vaikutti oikein hyvältä siihen tarkoitukseen. Esim videota kuvatessa valoa tarvitsisi monastikin lisää ja tuo olisi todella kätevä siihen. Creative Colour Kit V2– pakettiin kuuluu kameran salamakenkään menevä teline, nippu erilaisia filttereitä ja pussi tuotteille. Täytyy vielä vähän mietiskellä tuleeko tuota hommattua. Kapistus taitaa olla vielä tämän viikon loppuun alennuksessa hintaan 159€ ja myöhemmin sitten 229€. Sinällään kun ajettelee että eihän tuossa ole kuin muutama ledi ja parit filtterit niin onhan tuolla kuitenkin hintaa jonkin verran. Ebaysta kun vastaavia katselin niin sieltä niitä sai 7€:llä, tosin niihin ei saanut filttereitä eikä niitä saanut myöskään salamakenkään kiinni. Joillakin oli lisäksi päässyt toimintasavut heti pihalle kun olivat valon ensimmäistä kertaa lyöneet tulille. Nyt kun minulla oli tuon Rajalasta ostettu monopod niin ajattelin että käynpä ostamassa Future Retailin osastolta kiinnikkeen jotta saan GoPro:n siihen kiinni. Jäi ostamatta kun kuulin […]

Audio / Video

Espoon keskuspuisto

Posted on

Käytiin Jonin kanssa ajelemassa Espoon keskuspuistossa eilen kun kelikin sitä suosi. Märkäähän siellä oli vaikkei ole satanutkaan muutamaan päivään. Aloitettiin kunnon mutapätkällä jota jo viime keskiviikkona pimeällä vähän ajettiin, mutta käännyttiin jossain kohtaa takaisin vetäjän toimesta. Hyvinhän tuon olisi voinut loppuun ajaa varsinkin kun meitä oli kolme joilla oli järeät lamput mukana niin valotehoa riitti. Tosin yhdellä pääsi kiinanvalosta akku loppumaan juuri kun saavuttiin ko. pätkälle. Olarissa on hienot kalliot missä ajella, valittavissa on hyvin teknistä pätkää, mutta myös helpompaa reittiä. Passaa tuolla käydä kruisimassa ainakin siihen asti kun alkaa kelit menemään miinukselle.  

Audio / Video

Hanikan luontopolku

Posted on

Katselin yhtä MTB- videota Fillarifoorumilta tässä viikolla joka oli kuvattu Soukassa, tarkemmin Hanikan luontopolulla. Maastot näyttivät varsin oivallisilta tuolla ja tänään käytiin Jonin ja Samin kanssa sitten ajelemassa noita seutuja. Melko paljon tuntui löytyvän pitkospuita ja niillä sai ajella aika tarkasti. Jos pitkoksilta olisi tipahtanut niin monessa kohtaa olisi kuulunut molskis, koska puita reunusti vesi. Muutoin maasto oli kivaa juurakkoa ja kalliota. Oli varmaan sieltä parhaasta päästä nämä maastot missä on tullut ajeltua. Vieläkin huvittaa yksi jyrkempi kohta kalliolla missä huutelin takana tuleville kavereille, että onpas hyvä pito näissä uusissa Fat Alberteissa. Tästä meni ehkä sekunti, kun huomasin ajaneeni juureen joka lähetti minut ilmalentoon ja sen jälkeen liuttiin vielä kalliota pitkin. Ehkä olisi pitänyt jättää renkaat kehumatta ;). Hieno oli paikka ja tuolla pitää käydä uudestaakin.

Audio / Video

GoPro LCD BacPac

Posted on

Tilasin Livefastista GoPro:n LCD näytön ettei tarvitse enää arvailla kameran suuntauksen kanssa. Nyt ei muuta kuin videoita tekemään. Paketissa tuli näytön lisäksi 4 erilaista takakantta: 1 Waterproof LCD backdoor for HD HERO housing 1 Waterproof LCD backdoor for HD Wrist housing 1 Non-waterproof LCD Skeleton backdoor for HD HERO housing 1 Non-waterproof LCD Skeleton backdoor for HD Wrist housing Livefastilla tuntui olevan ongelmia tavarantoimittajan ja tullauksen kanssa ja homma kesti alkuperäiseen toimitusaikatauluun nähden parisen viikkoa enemmän. Minulle tarjottiin hyvitystä aikataulujen venymisestä ja ilman, että olin sitä itse edes pyytänyt. Täytyy sanoa, että tästä jäi hyvä mieli!

Audio / Video

Porkkala cruising

Posted on

Piipahdettiin Jonin kanssa viikonloppuna Porkkalan kallioilla maastureilla. Entuudestaan tuolla on tullut käytyä vain aurinkoa ottamassa. Mukavaahan siellä oli ajella, tosin oli kyllä todella liukasta paikka paikoin varsinkin jos renkaat saivat vähänkään kosteutta itseensä. Pitäisi varmaan pultata Fat Albertit pehmeämmillä seoksilla alle josko ne pitäisi vaikka vähän paremmin kuin Nobby Nic ja Rocket Ron. Kivat maisemathan tuolla kyllä on, joten sen puolesta kelpaa körryytellä.

Audio / Video

Pari talvista ajopätkää

Posted on

Talvellakin on muutamaan otteeseen käyty pyöräilemässä. On sen vaan raskaampaa kuin kesäisin. Tänäänkin oli sen verran lumituiskua ilmassa, että olisi tarvittu laskettelulasit päähän. Tämän postauksen jälkimmäinen video ja edellisen postauksen video on kuvattu 7 päivän sisään, joten aika nopsaan maisema muuttui kesäisestä talviseksi. Tänään tuiskussa ajettua pätkää: Ensimmäinen talviajopätkä:

Audio / Video

Kvisintien metsät GoPro HD kypärässä

Posted on

Käytiin Samin kanssa ajaa rytyyttämässä Kvisintien metsissä. Sami oli saanut uuden maasturin ja näytti ajo maistuvan entistä paremmin. Itsellä oli GoPro HD kypärässä kiinni. Edellisellä viikolla kävin jo tuo päässä ajamassa metsässä, mutta silloin oli jo sen verran hämärää, että tuloksena oli musta video. Otin silloin kuvaa 720p & 60fps modessa. Kotona testatessa huomasin, että kirkkaampaa kuvaa tulee 30 fps modeissa mikä on toki ihan järkeenkäypää. Nyt keli oli kirkkaampi ja video oli hyvälaatuista jopa tuossa 60fps modessa.