Tietotekniikka

Sivut hyökkäyksen kohteena

Jo oli meikäläisen kotisivuille taas hyökätty ilman, että itse huomasin edes asiaa. Sain Googlelta viestin, että kävijät saattavat saada tartunnan kun käyvät visiteeraamassa sivuillani. Google oli alkanut näyttää varoitustekstiä niille jotka halusivat sivuilleni tulla. Otin sitten FTP:llä yhteyden sivuihin ja huomasin, että pari päivää sitten oli käyty muuttamassa galleriasoftan lähes kaikki php- tiedostot. Onneksi olin ottanut kopion vain 3 päivää ennen hyökkäystä niin riitti että korvasin muutetut tiedostot. Tosin sitten huomasin galleriasoftan nettisivuilta, että softassa on haavoittuvuus ja tähän oli jo olemassa korjaus. Tein sitten niin että poistin koko gallerian tietokantoineen ja päivitin uusimman version tilalle. Nyt ei pitäisi enää sivuilla olla mitään roskaa eikä Googlekaan näytä enää antavan käyttäjille varoitusta kun tulevat sivuilleni. Pari kertaa on nyt hyökätty sivujani vastaan. Molemmilla kerroilla on käynyt todella hyvä tuuri kun olen ottanut juuri vähän ennen tapahtumaa backupin sivuista. Edellisellä kerralla otin kopion vain 5 tuntia ennen hyökkäystä (oli muuten ensimmäinen backup minkä olin koskaan ottanut) ja tällä kertaa kolme päivää. Ei näytä aina auttavan vaikka kuinka pitää softat viimeisimmissä versioissa, aina ne joku saa murrettua jos haluaa. Ei auta kun pitää varmuuskopioita mahdollisimman usein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *