Ruoka

Upo Ci 1050

Käytiin ostamassa meille uusi hella torstaina ja jo eilen se kiikutettiin kotiin ja asennettiin paikoilleen. Haluttiin saada induktio sen nopeuden ja turvallisuuden takia. Hellan tasot saa tässä mallissa lisäksi lapsilukittua, joten pienet kädet ei niitä saa päälle kovinkaan helposti. Tosin jos hellalle ei jätetä kattiloita lojumaan niin eipä se induktio lähde edes päälle, mutta onpahan tuo turvakytkin siltä varalta jos vaikka jääkin joku kattila hellalle niin pikkumies ei saa levyä päälle koska turvakytkin estää nappien käytön.

Uunin ominaisuudet:

 • Ylä-alalämpö
 • Grilli
 • Kiertoilma
 • Pizza
 • Kiertoilmagrillaus
 • Sulatus/Kuivatus
 • Ajastimet
 • Paistolämpömittari
 • Kannattimet uunipelleille

Keittotason ominaisuudet:

 • 3 keittoaluetta
 • Lämpimänäpitäminen
 • Alkukiehutus
 • Booster -toiminto
 • Jälkilämpö
 • Ajastin
 • Turvakytkin

Torstaina illalla kokeilin magneetilla kaikki meidän padat ja kattilat läpi, että mahtaako ne toimia induktioliedellä ja löytyihän sieltä kolme astiaa jotka ei käy enää uuden hellan kanssa. Eilen kävin sitten oikein asioikseen piipahtamassa kokkikaupassa eli Chez Mariuksessa ostamassa Stellarin paistinpannu, koska edellinen Bourgeatin pannu ei enää induktiolle käynyt. Tykkään kyllä ko. kokkikaupasta kun siellä kerrotaan rehellisesti jos joku tuote ei ole hyvä vaikka sitä itsekin myyvät. Aina olen saanut tuolta loistavaa ja ammattitaitoista palvelua, joten kannattaa piipahtaa kaupassa jos ei ole jo ennestään tuttu paikka.

Eilen illalla tekaisin ensimmäiset pöperöt hellalla ja kyllähän ne levyt tosiaan lämpeää nopeasti. Enää ei tarvitse laittaa levyä lämpeämään etukäteen vaan nyt nakataan tavarat pannulle ja vasta sitten laitetaan levy päälle. Keittotasossa on monenlaisia ominaisuuksia kuten esim. ajastin jolla saa ajastettua vaikka jokaisen keittoalueen erikseen eli jos haluaa, että jotakin aluetta kiehutetaan asteikon arvolla 5 vaikkapa 30 minuuttia ja jotakin toista aluetta asteikon arvolla 9 vaikka 15 minuuttia niin se onnistuu. Se mikä on kivaa tässä induktiossa on nopeus jolla lämpötila vaihtuu. Nyt on helppo säätää levyn lämpöä pienemmälle jos näyttää että ruoka meinaa kiehua vähän liikaa. Perus valurautaliedellä joutui nostamaan astian pois levyltä ja sitten odoteltiin hetki, että levy jäähtyy ja jatkettiin hommaa tai sekoiteltiin ankarasti. Noita lämpimänäpitämisiä ja jälkilämpöjä ei ole tullut vielä koetettua, mutta eiköhän nekin tule tutuksi ajan mittaan.

Uunissa on myös kivasti ominaisuuksia mm. ajastimet. Eli jos lähdet pois kotoa pidemmäksi aikaa ja haluat, että ruoka on valmista kun tulet kotiin niin se onnistuu. Ensiksi uunista valitaan normaalisti lämpö ja toimintatapa, sitten valitaan kauanko ruoka on uunissa ja viimeiseksi kerrotaan, että moneltako haluat että ruoka on valmista. Uunissa on myös sisäänrakennettu paistolämpömittari ja kun haluttu lämpötila on saavutettu niin uuni katkaisee itsensä pois päältä. Uunissa on pari kätevää uunipellinkannatinta eli voit vain vetäistä uunipellin kokonaan ulos uunista ja se jää lepäämään kannattimille eli enää ei tarvitse nostaa peltiä hellan päälle jos haluat vaikka lisäillä mausteita kesken paiston.

Kylläpä nyt passaa ruokaa tehdä perheelle kun on kunnollinen hella joka miellyttää vielä silmääkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *