Kahvi

Aerobie AeroPress

Hommasin Verkkokaupasta vähän erilaisen kahvinvalmistuslaitteen jota olin nähnyt yhdessä jos toisessakin paikassa käytettävän. Aerobiellä saa kuulemma parasta mahdollista kahvia ja pitihän se testata, että pitääkö se paikkansa. Tuohon vasemmanpuoleiseen putkeloon pistetään sihti kiinni jossa on suodatin. Putkelo laitetaan kahvimukin päälle odottamaan, että siihen kaadetaan jauhettu kahvi ja vedet. Kahvia ja vettä sekoitellaan hetki ja sitten vaan oikeanpuolimmainen mäntä työnnetään hitusen sisään ettei seos pääse heti hulahtamaan kahvikuppiin. Ehkä noin minuutin odottelun jälkeen painetaan mäntä alas hitaasti ja kahvi on valmista. En ole vielä kovin montaa erilaista jauhatuskarkeutta koettanut, että millaista kahvia milläkin karkeudella saa, mutta se täytyy sanoa, että kyllä tällä hyvää kahvia saa aikaiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *