Ruoka

La Bodega

Käytiinpä eilen ensimmäistä kertaa La Bodegassa, mutta ei varmaan viimeistä kertaa. Homma lähti siitä, että Kirsi teki eräälle kaveripariskunnalle sisustussuunnitelman ja he sitten halusivat tarjota ruoat meille. Ravintola oli vielä tyhjä kun me mentiin sinne heti ovien avauduttua. Otettiin siinä alkudrinksut ja alettiin selaamaan ruokalistaa. Pöytään tuotiin leipää ja aliolia. Oli muuten todella hyvää leipää ja ei aliolissakaan valittamista ollut. Otin alkuruoaksi Jamón Serranon, joka koostuu Serrano-kinkusta, Manchego juustosta, rucola-salaatista ja päälle tulee balsamicoa. Tämä oli aika peruskauraa, mutta hyvää silti. Pääruoaksi otin "Solomillo a la Pimienta:n" joka on kotoisasti ihan vaan pippuripihvi härän sisäfileestä, kastikkeeksi otin pippurikastikkeen ja lisukkeeksi valkosipuliperunat. Pihvin otin mediumina ja voi pojat että se oli muuten hyvää. Eipä ole tullut noin mureaa pihviä hetkeen syötyä. Pihvin sivussa tuli iso valkosipuli kuorineen jonka kynnet oli marinoitu ja varmaan vähän grillattukin ja hyväähän se tuokin oli. Mahtoi muuten henki haista kun perunatkin oli valkosipulilla tuon lisäksi :). Ruoan kanssa otettiin viiniksi MUSEUM REAL Reserva vuodelta 2002. Olipa muuten hyvä viini, maku oli aika voimakas, mutta samalla se oli pehmeää. Jälkkäriksi otin "Marquise de Chocolate con Pistacho:n". Tarjoilija varoitteli että se on sitten aika tuhtia tavaraa joten sehän se piti siis ottaa. Eipä muuten tarjoilija valehdellut :). Sain annoksen eteen ja maistoin, se oli pelkkää suklaata johon oli ympätty pistaasipähkinöitä, annokseen nojasi vielä joku levy joka sekin oli suklaata. Oli siinä annoksen sivussa jotain hillon tapaistakin. Minulle jäi hyvä kuva ravintolasta ja varmaan tulee tuonne poikettua toistekin. Päätettiin käväistä vielä jossakin pubissa illan päätteeksi ennen kuin suunnataan takaisin kotiin.

Päädyttiin sitten Molly Malone's:iin Kaisaniemenkadulle. Harmi vaan ettei saatu kuulla livemusiikkia, ilmeisesti aloittivat myöhempään vasta soittamaan. Kavereille meinas tulla kiire junaan ja juoksuksihan se meni lopulta :). 

Me lähdettiin käpyttelemään metroa kohden kun tuli mieleen että yhdellä kaverillahan oli läksiäiset Prahassa joten käännyttiin kannoilla. Siellähän oli täysi meno jo päällä kun paikalle päästiin. Joku kymmenen hengen porukka meitä taisi siellä sitten olla. Parisen tuntia viihdyttiin paikalla ja suunnattiin taas kotiin kun muut lähtivät jatkamaan kuulemma Kantikseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *