RuokaYleinen

Uusivuosi

Uutta vuotta tässä vietetään kaikessa hiljaisuudessa ihan kotosalla. Käytiin ostamassa viiniä, joista toinen pullo näytti olevan korkkiviallinen (Les Hauts du Mont), onneksi toinen pullo (Petit Bourgeois Sauvignon) oli ihan ok. Iittalan valkkarilasiRuoaksi päätettiin koettaa Pastanjanjauhajien blogista Lasagne Bologneseä. Tein suurinpiirtein ohjeiden mukaisesti, mutta pientä säveltämistä toki aina on mukana. Bolognese-kastiketta tuli tehtyä varmaan hitusen enemmän kuin ohjeessa kerrottiin ja bechamel-kastiketta vastaavasti taisi tulla vähän vähemmän. Bolognese-kastiketta hauduttelin varmaan 1,5 tuntia ja kun pääsin sitä maistamaan niin meinasi mennä koko kastike siltä istumalta ;). Käytin ohjeesta poiketen tomaattimurskana jotain Italialaista tomaattimurskaa joka oli maustettu basilikalla, valkosipulilla ja oreganolla ja taisipa siellä olla jotain muutakin seassa. Pastaa tuli myös tehtyä itse kun konekin on sitä varten hommattu. Pastan teko on helppoa kunhan ensin oppii tekemään oikeanlaisen taikinan. Kun koostumus on oikea niin pastaa on helppo käsitellä. Sitten vaan ladoin kerroksittain pastat, kastikkeet ja juustot ja ei kun kuumaan uuniin puoleksi tunniksi. Melko tarkkaan puolen tunnin päästä otin koko komeuden uunista. Pelkän ulkonäön perusteella oli jo selvää ettei lasagne voinut olla muuta kuin herkullista.

Lasagne Pastanjauhajien ohjeella

Eipä ulkonäkö pettänyt. Lasagne oli taivaallisen hyvää, niin hyvää ettei parempaa ole tullut missään saatua. Siksipä ehkä istunkin tässä maha pystyssä ähkyssä ;). Pastanjauhajien blogi on siitä huono, että sieltä saa liian paljon herkullisia ohjeita ja peilikuva ei tuosta tykkää :). Useamman kerran viikkoon tulee käytyä ko. blogista tarkastamassa ruokaohjeet. Tässä jokunen aika sitten tein jauhajien ohjeella munakoisopaistosta joka oli myös todella hyvää. 

Hyvää Uutta Vuotta!

3 thoughts on “Uusivuosi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *