Ruoka

Rucola-kinkkupiirakka

Näytti olevan jääkaapissa aika reippaasti rucolaa joten piti sitten keksiä jotain mihin sitä pääsi laittamaan reilummin. Tuli mieleen että jos tekis vaikka jotakin piirakkaa ja loppujen lopuksi tuli tehtyä ruispohjaan rucola-kinkkupiirakka.

Rucola-kinkkupiirakka

Pohja oli ihan kaupan valmispohja ja sitä tuli pidettyä hetkinen uunissa ilman täytettä. 

Täyte:

  • rucolaa ~80 gr
  • kinkkusuikaletta 200 gr
  • 3 kananmunaa
  • juustoa 150 gr

Sekoitin täytteen ja lisäsin siihen mustapippuria ja maitoa varmaan muutaman desin ja nakkasin ruisvuokaan ja laitoin takaisin uuniin. En nyt muista kauanko se liene ollut tuolla uunissa, mutta kuitenkin sen aikaa että pinta alkoi ottaa väriä. Annoin piirakan jäähtyä pikkuisen ennen maistamista, pysyypähän paremmin muutenkin koossa. Hyvältähän tuo maistui lämpimänä ja nyt kun annoin sen kylmetä kunnolla niin edelleen maku on hyvä. 

Rucolaa tulee syötyä aika useasti vaikkapa pelkästään leivän päällä. Salaateissa se antaa kivasti potkua normaalin salaatin makuun. Suomalainen rucola on tosin aika mietoa jos vertaa vaikkapa italialaiseen rucolaan jonka maku on todella voimakas. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *