Ruoka

Linssipata

Jälleen kerran tuli testattua Pastanjauhajien ohjeita ja tällä kertaa oli vuorossa linssipata. Ikinä ei ole tullut tehtyä linsseistä mitään, mutta nyt piti koettaa kun niin kovin kehuivat tuolla blogissa linssipataa.

Aineet: 

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • kurkumaa, kanelitanko, kardemummaa, mustapippuria
  • 2 dl linssejä
  • 8 dl kanalientä
  • 2 tomaattia ilman siemeniä kuutioituina
  • persiljaa

Ensiksi pilkotaan sipulit ja chili ja laitetaan ne pannulle pehmenemään oliiviöljyn kera. Kun nämä ovat pehmenneet niin lisäsin pannulle kurkumaa, kardemummaa ja kanelitangon. Näitä hehkuttelin parisen minuuttia kunnes lisäsin kanaliemen ja linssit. Tätä seosta sitten pidetään liedellä niin kauan kunnes linssit ovat pehmenneet eli varmaan 20 minuuttia ellei enemmänkin. LinssipataKun linssit on pehmeitä niin lisäsin tomaatit ja persiljan. Bonuksena puristin vielä puolikkaan sitruunan mehun sekaan. Vielä kun malttaa pari minuuttia pitää levyllä niin hyvä tulee. Lopuksi lisäsin vielä hitusen mustapippuria ja ruoka oli valmista nautittavaksi. Harvemmin tulee käytettyä kardemummaa tai kanelitankoa ruoanlaitossa, tähän ruokaan ne tuntuivat sopivan erinomaisesti. Oli muuten todella maukasta ruokaa ja tätä pitää tehdä toisenkin kerran.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *