Ruoka

Sitruunakanapasta

Kävin taas kyttäämässä Pastanjauhajien ohjeita ja silmään pisti sitruunakanapasta jota piti koettaa tehdä itsekin. Ohje on suurinpiirtein sama, mutta pientä viilausta tuli tehtyä.

Aineet:

 • 3 broilerin rintafilettä
 • 1 sipuli
 • 2,5dl ruokakermaa
 • puolikas kanakuutio
 • kurkumaa
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 2tl raastettua inkivääriä
 • 4rkl sitruunan mehua
 • 2rkl hunajaa
 • 2dl maustamatonta jugurttia (käytin bulgarianjugurttia)
 • yrttejä (esim. persiljaa)

Ensiksi fileet saksitaan paloiksi ja ruskistetaan pannulla ja sitten lisätään sipuli joukkoon. Kun sipuli on pehmennyt niin lisätään kerma ja puolikas kanakuutio ja annetaan hautua hetken. Sitten lisätään kurkuma, valkosipuli, inkivääri, hunaja ja sitruunan mehu. Sitruunan mehu kannattaa lisätä pikkuhiljaa ja koko ajan sekoittaen ettei seos juoksetu. Pollo LimonelloTätä kypsennetään hetkisen aikaa ja sitten lisätään jugurtti. Seosta ei kannata enää paljoakaan kuumennella koska jugurtti ei siitä juurikaan tykkää. Raastoin vielä vähän parmesaania joukkoon makua antamaan. Lisäkkeeksi käy parhaiten pasta ja tällä kertaa tuli tehtyä ihan perus spagettia. Parempi olisi tietenkin tullut jos olisin jaksanut tehdä pastan itse, ehkä sitten ensi kerralla. Pasta lisätään kastikkeen joukkoon ja annetaan imeytyä vähän aikaa. Lautasella koristelin annoksen vielä persiljasilpulla ja annos näytti herkulliselta. Sitruuna antaa kyllä oivan maun tähän ruokaan ja siitä onkin tullut viime aikoina aika tavalla suosikki ruokatarvike. Tätä ohjetta kannatta kyllä koettaa koska ruoka oli todella hyvää ja varmasti tätä tulee tehtyä toistamiseenkin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *