Ruoka

Kidneypapusalaatti

Kiki halusi tehdä kidneypavuista jotain ja tehtiin niistä sitten salaattia. 

Ainekset: 

  • 300gr kidneypapuja
  • 1 sitruuna
  • 1 punainen chili
  • 1 sipuli
  • 1,5 nippua persiljaa
  • oliiviöljyä

Kidneypapuja liotettiin 12 tuntia vedessä ja huuhtelun jälkeen ne keiteltiin kypsäksi (kypsyminen ottaa noin tunnin). Kikin kidneypapusalaattiSitten vaan nakataan jäähtyneet pavut astiaan johon lisätään pieneksi hakattu chili, sipuli ja persilja. Sekaan heitetään muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja puristetaan kokonaisen sitruunan mehu ja melskataan sekaisin. Annetaan maustua ja makujen tasaantua jääkaapissa. Saalaatti on kivan pirteä sitruunan ansiosta ja tätä onkin muutamaan otteeseen tullut jo tehtyä. Salaatti on mukaelma Libanonilaisten suosimasta tabboulehista.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *