Ruoka

Vaalikahvit

Kirsi tuossa tuumaili sunnuntaina ennen eduskuntavaaleja, että pitäis juoda vaalikahvit. Siitäpä tuli mieleen että voisihan sitä tehdä jotain kahvileipääkin ja tein sitten korvapuusteja.

Aineet (~20kpl):

  • 75gr voita
  • 1 kananmuna
  • 1 pussi kuivahiivaa (11gr)
  • 1dl sokeria
  • 2.5dl maitoa
  • kardemummaa yksi putkilo
  • 0.5tl suolaa
  • vehnäjauhoja

Kuumenna maitoa hiivalle sopivaksi ja sekoita hiiva joukkoon. Laita sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna joukkoon ja melskaa sekaisin. Sitten vaan jauhoja perään ja välillä voit lisäillä sulatettua voita sekaan. Jätin taikinan aika löysäksi, että pullista tulisi pehmoisia. KorvapuustitAnnoin taikinan kohota ~20 minuuttia kunnes kaadoin sen jauhotetulle pöydälle. Sitten kaulin taikinan melko ohueksi ja suorukulmaiseen muotoon. Pintaan laittelin voinokareita ja ripottelin lisäksi Nomun sweet mausteseosta. Se pitää sisällään sokeria, kanelia, neilikkaa, maustepippuria, inkivääriä ja jotain vanilliiniaromia. Sitten rullasin taikinan ja leikkasin pötkylästä pyramidin mallisia paloja ja painoin keskeltä jotta sain korvapuustin muodon esiin. Kohottelin näitä vielä sen 20 minuuttia ja lopulta voitelin kananmunalla ja ripottelin raesokeria pintaan. Uunissa noita tuli pidettyä ~10 minuuttia 225 asteessa. Tuli muuten tosi hyviä pullia ja veikkaisin että tuolla mausteseoksella oli siihen suotuisa merkitys. Kovin kauaa ei pullat pellillä vanhenneet kun ne oli jo syöty :).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *