Pyöräily

Islabikes Cnoc 14

Postipate kiikutti Okolle tänään uuden polkupyörän Islabikesilta. Valittiin Islabikes Cnoc 14, koska edellinenkin pyörä eli potkupyörä oli saman firman valmistama Rothan johon ollaan oltu todella tyytyväisiä. Okko on sillä potkutellut koko viime kesän ja tykännyt on kovasti. Okko oppi tasapainon jo viime kesänä aika hyväksi Rothanilla, joten sen suhteen ei luulisi ongelmia syntyvän. Nyt pitäisi enää opetella polkemaan. Äsken tuossa vähän kuivaharjoiteltiin, mutta mieluummin pikku-ukkeli polki pyörällä takaperin, koska siitä lähti niin kiva ääni (vapaaratas) ;). Sitten olisi vielä se paikaltaan lähteminen ajoon joka varmaan tuottaa jonkin verran vaikeuksia ja onhan tuo pyörä aika paljon isompi kuin potkupyörä on. Jalat ei yllä ihan niin helposti tuosta maahan ja se varmaan vaikeuttaa ajamaan lähtemistä selvästi. Nyt vaan odotellaan lumien sulamista ja voihan se alkuun olla että käydään ekat lenkit heittämässä Rothanilla, että pääsee taas ajamisen makuun.

11 thoughts on “Islabikes Cnoc 14

 1. Komea pyörä! Tuolla pelillä on varmasti hyvä aloittaa pyöräilytreenit. Voinko kysyä, että minkä pituinen Okko on nyt? Meillä on aikomus tilata sama pyörä ja mietiskelen, että riittääköhän pojan pituus jo tulevana kesänä vai pitäisikö odottaa seuraavaan kesään. Katsoin Islabikesin sivuilta, että jalan sisäpituuden pitäisi olla vähintään 38cm, tarkoittaakohan se, että tuolloin jalka yltää kunnolla maahan asti? Meidän poika on nyt 93cm ja jalan sisäpituus 37cm. Kiitos, jos ehdit vastailla!

 2. Moi Tiia,

  Mittasin äsken Okon ja pituutta on ~95cm ja jalka on ~36cm. Kengät kun laittaa jalkaan niin kengänkärjet ottaa maahan molemmilta puolilta pyörää, kun satula on ala-asennossa.

 3. Kiitos! Ehkäpä mekin siis uskallamme tilata pyörän jo nyt. Ehtiihän tuo vielä hieman kasvaa ennen pyöräilykelejä. Ja vaikka kävisi niin, ettei heti innostuisikaan, niin eiköhän sama pyörä sovi seuraavanakin kesänä. Mukavaa pyöräilykesää teille!

 4. Haluaisin myös tilata samaisen pyörän 3-vuotialle tytölleni. Viime kesä potkuteltiin potkupyörällä ja nyt pitäisi saada “oikea” pyörä. Mitä Cnoc tuli maksamaan postikuluineen?

 5. Hei
  Suunnittelen rothanin ostoa juuri 2 vuotta täyttävälle pienikokoiselle lapselleni? Voisiko teidän rothania tulla kokeilemaan? Tai tiedättekö missä muualla sitä voisi kokeilla?T. T,0400105589

 6. Hei!
  Tuossa aiemmin jo kirjoittelinkin ja nyt ajattelin kysyä, että joko Okko on päässyt kokeilemaan uutta pyörää? Kiinnostaisi kovasti tietää, miten pyöräily lähtee sujumaan. Meidän poika saa samanlaisen 3v synttärilahjaksi ihan pian enkä malttaisi odottaa, mitä siitä tulee. Potkupyörällä ainakin mennään tosi kovaa!

 7. Moi,

  Okko on toistaiseksi ajellut vielä potkupyörällä. Olen kyllä koettanut tarjota toista pyörää, mutta ukkeli kuulemma haluaa ajaa vielä potkuttelemalla. Eiköhän sen tässä lähiaikoina saane myös tuota uuttakin pyörää koettamaan. Ilmoitellaan sitten että miten siinä kävi 😉

 8. Meni pyöräilyn aloittaminen Cnoc14:sta 2013 syyskuun loppuun asti ennen kuin Okko suostui luopumaan Rothanilla ajelusta. Siirtyminen oli todella nopeaa ja tunti aloittamisen jälkeen Okko ajeli jo pitkiä matkoja ilman apua. Seuraavana päivänä meni jo pienet ylämäetkin. Nyt reilu vuosi polkupyöräilyn aloittamisesta Okolla on mittarissa noin 600km eli aika tavalla. On ajettu metsässä, BMX-radalla ym. paikoissa. Pyörää esitellään ylpeänä lähes päivittäin päiväkodista lähtiessä. Jokohan ensi syksynä nuorempi poika pääsisi Rothania koettamaan? Okolle täytynee metsästää jostain kohta Beinn 20″.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *