PerheValokuvausYleinen

Pariisi

Varattiin vuodenvaihteessa matka Pariisiin 5 päiväksi heti toukokuun alkuun. Ei oltukaan käyty matkoilla sitten häämatkan 2009 eli edellisestä matkasta oli jo pitkä aika. Okkokin alkoi olla jo tarpeeksi vanha että ymmärtää matkan päälle jotain. Pariisiin oltiin haluttu jo pidemmän aikaa, mutta aina vaan matka suuntautui Italiaan jossa ollaankin käyty useamman kerran. Matka alkoi aamuvarhain kun kentällä piti olla 07:30 aikoihin. Okko torkkui kun kone lähti lentoon ja sama homma Pariisiin tullessa. Charles de Gaullen kentällä etsittiin toimisto mistä ostettiin Paris Visite kortit, Okkohan tuota ei tarvinnutkaan vaikka niin alkuun luultiin. Näillä pääsi liikkumaan vapaasti 1-5 vyöhykkeillä 5 päivän ajan. Sitten vain junalla kohti Pariisia ja Gare du Nord asemaa. Tuosta käpsyteltiin noin kilometrin matka Rue Cadetilla olevaan Opera Cadet hotelliin. Hotelli oli siisti, kivalla paikalla ja aamupala oli myös hyvä. Samalla kadulla oli pieni kauppa ja monta herkkumyymälää ym muuta kivaa. Käytiin heti alkuun syömässä läheisessä Le Faubourg 34:ssä jossa oli mukava henkilökunta joka otti pienet asiakkaan hyvin huomioon ja myös ruoka oli hyvää ja edullista. Päivä oli siis 1.5 eli pyhäpäivä myös Pariisissa ja monet paikat olivat kiinni tästä syystä. Käytiin kiertelemässä viereisellä Passage Verdeau kauppakujalla joka oli varsin sievä. Käväistiin myös Paroisse Saint-Eustache kirkossa joka oli Les Hallesin alueella. Mentiin kirkkoon sateensuojaan, onneksi sadepäiviä oli vain yksi. Toisena päivä lähdettiin vähän aiemmin liikenteeseen joka oli osittain virhe koska oltiin metrossa siihen aikaan kun ihmiset menivät töihinsä ja ruuhkaa olikin aika tavalla. Päästiin kuitenkin Trocaderon asemalle josta mentin katsomaan Eiffel tornia. Näköalatasanteella oli paljon krääsämyyjiä, lähinnä siis Eiffel-torneja olivat myymässä. Käytiin sitten kiertelemässä pitkin katuja lopulta päätyen leikkipuiston kautta riemukaarelle. Käveltiin vielä Eiffelille toteamaan ruuhka ja jatkettiin matkaa. Eiffelin lähellä joku setä antoi Okon syliin ison valkoisen pupun, arvoitukseksi jäi miksi sillä sedällä oli oikea pupu siellä kun ei se mitään rahaakaan ollut vailla. Seuraavana päivänä mentiin Sacre Coeur kirkkoon Montmartren kukkulalle. Tässä välissä käytiin myös leikkipuistossa, joita Pariisista onneksi löytyy useita. Saipahan Okkokin purkaa energiaansa kun eihän se tuollainen pikkumies jaksa kierrellä pelkästään talonrohjakkeita katselemassa. Sacre Coeurissa ei saanut kuvata, syy tähän jäi pimentoon. Kuvattiin sitten ulkoa siitäkin edestä. Hienot näkymäthän tuolta Montmartren kukkulalta kyllä on kaupungin yli. Koko alue oli varsin viehättävää seutua kierrellä. Oli Vincent van Goghin vanhaa asumusta ja Amelie elokuvan kahvilaa, tuulimyllyä, Moulin Rouge ym…..Sattumalta rue de clichyä kävellessä näin oikein kunnos mieskaupan nimeltä Planète Rasoir, siellä oli kaikenlaista tarviketta parranajoon ja muuhunkin tälläytymiseen. Ostinkin tuolta parta vaahtoa ja balsamia, ei taida tälläistä kauppaa löytyä suomesta tai en ole ainakaan tälläiseen törmännyt. Käväistiin sitten taas leikkipaikan kautta Galeries Lafayettessä. Oli aika pramea kauppa kieltämättä ja herkkupuoli oli aika massiivinen jollaista ei ole tullut ennen vastaan. Täältä lähtikin herkkuja mukaan hotellille illaksi. Illalla käväistiin vielä Louvren kautta Notre Damessa ja sattuttiinkin hyvään aikaan sisään kun messu oli juuri alkamassa. Oli kyllä komeaa kuultavaa ja iho meninkin kananlihalle. Käytiin vielä illan päätteeksi Jardin du Luxemborough puistossa ja sieltä sitten hotellille. Seuraava päivä alkoi taasen leikkipuistolla Les Hallesin vieressä. Käväistiin myös tuossa Les Hallesin kauppakeskuksessa mihin pääsy olikin vaikeampaa. Ei nimittäin löydetty toimivaa liukuporrasta koko kauppaan ja lopulti pitikin kantaa vaunut liukuportaita pitkin alas. Yllättävän paljon oli kaupungilla näitä toimimattomia liukuportaita joka vaikeutti meidän kulkua. Samoin metroasemien portit olivat paikoin niin kapeat että matkarattaatkin piti löydä kasaan että mahtuivat portista sisään. Kauppakeskuksessa meitä vastaan asteli itse herra Kanye West, muita julkkiksia ei sitten nähtykään tai ei ainakaan tunnistettu niitä. Käväistiin Champs Elyseen päässä jossa olisi ollut tarjolla Lamborghinia tai Ferraria koeajolle pitkin Champs Elyseetä riemukaaren ympäri ja takaisin. Jonkin aikaa mietin että sijoitanko 89€ tuohon 20 minuutin huviin, mutta jätin ajon kuitenkin tekemättä. Vähän olisi kyllä houkuttanut päästä tuollaista koettamaan. Kiki halusi ehdottomasti käydä katsomassa Chanelin päätaloa muotialueella ja sinnehän mentiin. Kuten aiemmiltakin matkoilta niin myös täältä lähti yksi kassi ostoon. Illemmalla mentiin Jardin des Tuileries puistoon käpyttelemään kun kelikin oli mitä loistavin noin 20 asteen lämpötilallaan. Varsin sievä puisto olikin tämä. Joku vanhempi mies vuokrasi allasalueella omatekoisia puisia purjeveneitä uitettavaksi altaassa. Sunnuntaina eli viimeisenä lomapäivänä otettiiin rennosti ja käpyteltiin ilman sen enempää päämäärää ympäri hotellin lähiseutua. Onneksi lento oli illalla 19:00 aikoihin niin ei tarvinnut hötkyillä lähdön kanssa.

Matka oli oikein onnistunut, mutta samalla täytyy todeta ettei 5 päivää riitä sitten alkuunkaan Pariisissa eli tänne täytyy palata uudelleen. Kaupungissa on kiva tunnelma ja ihmiset oli mukavia vaikkei aina yhteistä kieltä löytynytkään. Mieleen jäi lukuisat kahvilat ja herkkukaupat ja kivat pienet kujat joita jäi koluttavaksi myöhempiä matkoja varten. Tuntui että kävelipä mihin tahansa niin aina oli jotain katsottavaa.

Pari päivää ennen matkaa sain uusimman Samsungin puhelimen eli Galaxy S4:sen ja sen avulla oli varsin helppoa suunnistaa Pariisissa. Latasin Pariisin kartan etukäteen puhelimeen ettei sitä tarvinnut alkaa siellä matkapuhelinverkon kautta latailemaan. Google Mapsista sai nappia painamalla paikannuksen, että missä olet ja siitä olikin sitten helppo jatkaa minne sitten olikin menossa. Täytyy sanoa ettei tee mieli palata enää paperikarttaan kun tälläiseen paikannukseen pääsi tottumaan.

Täältä löytyy loput kuvat reissusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *