Audio / Video

Sennheiser RS 220

Joskus aamuisin tai iltaisin tekisi mieli kuunnella musiikkia, mutta ei pysty kun muut vielä nukkuu tai ovat menossa nukkumaan. Olin jo jonkin aikaa haaveillut, että ostaisin langattomat kuulokkeet. Kävinkin joskus Verkkokauppa.comissa kuuntelemassa Sennheiserin RS 220 kuulokkeita ja tykästyin kovasti. Olisin halunnut vielä verrata noita RS 180 malliin, mutta sitä ei löytynyt silloin verrattavaksi. Jätin kuitenkin Sennheiserit silloin vielä hyllyyn kovan hinnan takia. Rupesin tässä parisen viikkoa sitten taasen haaveilemaan langattomista ja kävin niitä taas hypistelemässä kaupoissa, mutta edelleenkään en päässyt vertailemaan näitä kahta mallia.

Vaimo huomasi Stockan kuvaston viimeiseltä sivulta parisen viikkoa sitten, että kaikista kuulokkeista saa -20% alea. Soitin jo edellisenä iltana tarjouksen alkamisesta Tapiolan Stockalle kysyäkseni, että löytyykö heiltä noita kuulokkeita ja löytyihän sieltä. Myyjä varasi ne minulle ja seuraavana päivänä kävin ne sieltä noukkimassa. Tämän hintaluokan kuulokkeissa tuollainen 20% alkaa jo tuntua, mutta eihän ne toki halvat ole vieläkään.

Kuulokkeet saa liitettyä optisesti, koaksiaalilla tai analogisesti lähteeseen kiinni. Kaikkiin liitäntöihin on IN/OUT -liittimet. Itse kuulokkeet istuvat omaan päähän hienosti ja noita kärsii pitää pidemmänkin aikaa päässä ilman, että alkaa ahdistamaan. Kuulokkeista saa vaihdettua lähdettä, äänenvoimakkuutta, balanssia ja tietenkin virrat päälle/pois. Äänenlaadussa on kyllä huima ero niihin kuulokkeisiin mitä olen kuunnellut aiemmin. Ääni tulee ulos minkään osa-alueen erityisesti korostumatta. Ääni on todellakin kohdillaan ja nostaa hymyn korviin asti. Ainut mistä voi nipottaa on kantomatka. Näillehän lupaillaan jopa 100m kantomatkaa avoimessa tilassa ja 30m sisätiloissa. Todellisuudessa tälläisiin matkoihin ei pääse läheskään. Mittailin tuossa, että olohuoneesta on noin 15m matkaa makkariin ja siellä jos hyppään sänkyyn pitkälleen niin ääni pätkii pahasti. Jossain asennossa saan äänen kuulumaan moitteetta.

Käyttöaika näillä pitäisi olla ~8 tuntia joka riittää vallan mainiosti meikäläiselle. Kuuntelun jälkeen kun nostaa luurit telakkaan taasen latautumaan. Kuulokkeissa on ladattavat AAA-kokoiset NiMH-akut. Nämä voi vaihtaa jos menevät huonoksi ja eivät ole kalliitakaan. Tyytyväinen olen hankintaan ja aika paljon näitä on tullut käytettyäkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *