PerheYleinen

Skoda Octavia Combi RS 2.0 TDI DSG

Kuumetta pukkasi tuossa vuodenvaihteessa sen verran pahasti, että kalliiksihan se koeajo Octavia RS TDI DSG:llä kävi. Aika paljon tuolla tuli rullattua ympäriinsä erilaisilla teillä kun antoivat yön yli ajoon. Auto meni todella vakaasti reippaammassakin ajossa eikä kori juuri kallistellut ja potkuakin oli ihan riittävästi. Myöskin vakiona tuleva mukautuva vakionopeudensäädin toimi hienosti. Viiksestä säädetään vaan etäisyys edellä menevään ajoneuvoon ja auto hoitaa välimatkan pidon, helppoa! RS:ssä on vakiona aika tavalla hienoja varusteita kuten vaikkapa Kessy – avaimeton käynnistys ja lukitus, sähköinen takaluukku, progressiivinen ohjaus, tasauspyörästön lukko ym….Penkit otin punaisilla tikkauksilla ja itse auto on väriltään Candy white, pitäisi olla aika tavalla videon kaltainen peli tulossa!

Kävin minä vertailun vuoksi ajamassa Passattiakin, tosin se oli 1.6 TDI myllyllä joka oli kyllä aika puhditon jos RS:n vertaa. Tuntui että Passattia pitää kepittää reippaasti että mitään tapahtuu. Passattia toki saisi 2.0 TDI:lläkin, mutta hinta pomppaa taas aika reilusti. Hintaeroa tulisi varmasti lähemmäs 10k€ että olisi edes suunnilleen samalla varustetasolla. Tykkäsin vielä enemmän Octavia RS:n ketteryydestä Passattiin nähden. Passatti otti kyllä töyssyt nätimmin vastaan kuin Octavia RS.

Vähän summanmutikassa tuli otettua lisävarustelistalta navigointi ja Canton sound system. Saas nähdä onko Canton sound system kuinka hyvä jos vakiosoittimeen vertaa. Ilmeisesti tuon pitäisi olla 10 kanavainen systeemi subbareineen kaikkineen, saas nähdä miten potkii! Webastokin tuli ruksittua kun halavalla sai 😉

Nyt vaan odotellaan noin 6kk, että saavat RS:n tehtyä. On kyllä todella pitkä aika odotella autoa, tosin tulihan sitä Golfiakin odotettua 5kk.

Lisävarusteet:

 • 230V pistoke keskikyynärnojan takaosassa
 • Amundsen-navigointilaitteisto, 5,8″ värillinen kosketusnäyttö
 • Canton Sound System
 • Intelligent Parking Distance Assistant
 • Webasto
 • Black-paketti
 • Performance Mode Selection – RS ajoasetuksen valinta
 • Gemini-kevytmetallivanteet 7,5Jx18″ 225/40R18 – Antrasiitti
 • Lämmitettävät takasivuistuimet

3 thoughts on “Skoda Octavia Combi RS 2.0 TDI DSG

 1. Kiitokset arvostelusta. Itsekin juuri tutkailemassa Octaviaa (1.8 TSI DSG) ja kiinnostaisi tietää miltä ne Cantonin kaiuttimet sitten kuulostivat verrattuna oletuskajareihin? Ja miten ovat toimineet arkisessa käytössä avaimeton lukitus sekä sähkökäyttöinen takaluukku?

 2. Moi,

  En pysty ihan tarkkaa vertailua sanomaan, kun liikkeessä ei tilatessa ollut cantonia laisinkaan kuunneltavana ja 7,5kk:n odotuksen jälkeen ei voi muistaa miltä vakiona tulevat kaiuttimet kuuullostivat koeajetussa autossa. Äkkiseltään ei kyllä arvaa cantoneista että olisi joku parempi setti kiinni kun ei noista omasta mielestä mitenkään kovin erikoisen hyvin kuulu perus kaiuttimiin verrattuna. Subbari on ainakin suhteellisen hengetön. Avaimeton lukitus on pelannut niin kuin kuuluukin nyt reilun 20tkm:n verran (~8kk), ei paristojen vaihtoja toistaiseksi. Sähköisessä takaluukussakaan ei ole ollut moitteen sijaa. Onhan se kiva varuste kun tulet kaupasta kädet täynnä kasseja ja napautat boksin auki yhdellä napin painalluksella ilman että tarvitsee laskea kasseja maahan.

 3. Hinta laatu suhde kohdallaan esisarjan auto 2013 malli Ollut taksissa ja nyttemmin omana ja varauton taksissa aj.329tkm.Laturi meni 250tkm samoin lämppärin moottori etuvastus,kytkinpakka vaihdettu kerran takuuseen 210 kohilla.Esim viimekesänä viikko taksissa 24/7 yli 5000kilsaa jonka jälkeen seuraava puoltoista viikkoa kiskottu 1500 kiloista asuntovaunua 4000 kilsaa etupalat ja levyt kestää 150 tonnia,takapalat alkuperäiset!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *