PerheYleinen

Muutto

Samaan aikaan kun tuli auto tilattua niin tultiin miettineeksi, että tarvitsisikohan sitä isomman asunnonkin kun perhekokoon oli luvassa kasvua pikapuoliin. Ruettiin hiljaksiin katselemaan asuntoja lähialueelta, mutta ei oikein löytynyt sopivia varsinkaan mihinkään järkevään hintaan. Entiset naapurit muuttivat jokin aika sitten Siuntoon ja kovin suosittelivat aluetta. Itsellä ei ollut sieltä mitään kokemusta muutoin kuin olin joskus ajellut Siuntion läpi moottoripyörällä/maantiepyörällä. Katselin huvikseni alueen tarjontaa ja silmään pisti omaan makuun sopiva paritalo. Asunto oli vieläpä 2011 vuodelta ei lähes uudenveroinen. Kirsin ajatukset Siuntioon muutosta olivat ettei me minnekään korpeen aleta muuttamaan. Käytiin kuitenkin yhdessä näytössä ja asunnosta muodostuikin Kirsille oikein pakkomielle. Yht’äkkiä alkoi Siuntio kiinnostaa kovastikin ;). Niin sitä tehtiin ehdollinen tarjous aika pikaisestikin asunnosta ja se hyväksyttiin. Sitten pitikin alkaa myymään omaa asuntoa ja asunto saatiin myytyä tasan kuukausi ensimmäisestä näytöstä. Uusi ostaja halusi päästä pikaisesti muuttamaan sisään ja meidän piti toki päästä muuttamaan alta pois. Onneksi meidän tuleva asunto olikin jo suht tyhjä, joten muutto järjestyi aika pikaisesti. Oli syytäkin koska uuden perheenjäsenen laskettu aika läheni pikaisesti. Muutto tuli tehtyä kolmen päivän aikana kavereiden avustuksella. Paku vuokrattiin Autopalvelu Höglundilta kun viikonloppuvuokra oli vain 119€ ja autona oli Citroen Jumper 17 kuution kopilla.

Nyt majoitutaan 124:ssä asuinneliössä ja siihen päälle 20 neliötä muuta tilaa, joten hyvin mahdutaan olemaan kun neliöt tuplaantuivat edellisestä asunnosta. Tosin hyvin näyttävät kaapit täyttyvän täälläkin ;). Sitä on hyvin jo huomannut että tarvitsee ostaa monenlaista tavaraa mihin ei ole ennen ollut tarvetta kun on kerrostalossa asunut. Pitäisi hommata painepesuri autonpesua varten, ruohonleikkuri, terassikalusteita ja kunnon grilli ym ym….

Pyörillekin on nyt paremmin tilaa olla ja hommasinkin maatiepyörälle erillisen Cyclocin telineen seinälle, josta pyörä on helppo napata ajoon lähtiessä. Samalla laitoin varastoon öljylämmitteisen patterin pakkasvahdilla, ettei pääsyt pyörät kylmettymään liiaksi 😉

Tyytyväisiä ollaan oltu asuntoon tähän mennessä. Talon asumiskulut pitäisivät olla aika kohtuulliset kun naapuri sanoi, että heillä on kuukausittaiset maksut jääneet ~150€:n tietämille sisältäen sähkön, veden ja jätemaksut. Asuntohan lämpeää vesikiertoisella lattialämmityksellä ja lisäksi voi lämpöä lisätä takan avulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *