Yleinen

Skoda Octavia RS Combi TDI DSG

Tilattiin 3.1.2014 Olarin Vehosta Octavia RS perheen uudeksi kulkineeksi. Alkujaan toimitusta lupailtiin viimeistään toukokuun loppuun, mutta aika pian kävi selväksi ettei toimitusaika tule pitämään. Lopulta valmistusviikoksi sanottiin viikko 29 ja toimitus sovittiin 18.8.2014 eli 7,5kk meni toimituksessa mikä on aika pitkä aika. Tosin nykyään kuulemma lähennellään 10kk:n rajaa! Itsekin sain MY2015 eli ensi vuoden mallia olevan auton. Ainakin ratti on muuttunut erilaiseksi kuin koeajoautossa. Nyt ratti on alareunastaan tasainen. Mahtuupahan paremmin istahtamaan autoon sisään kun tilaa on enemmän. Ilmeisesti myös penkkien viimeistely on parantunut.

Lisävarusteet mitä tuli tilauksen yhteydessä autoon ruksittua:

  • 230v pistoke keskikyynärnojan takaosassa
  • Amundsen-navigointi Euroopan kartoilla. Näyttö 5,8″
  • Black-paketti
  • Canton Sound System
  • Gemini -kevytmetallivanteet 7,5Jx18 225/40/18 – Antrasiitti
  • Intelligent Parking Distance Assistant
  • Performance Mode Selection
  • Webasto
  • Takaistuinten lämmitys

Koneeksi tuli otettua diesel ihan vaan ajomatkan takia jota tulee nykyään enemmän kuin aiemmilla autoilla. Mukavastihan tuo tuntuu vääntävän menemään ja aika eri tavalla on menohaluja siellä 100km/h tuntumassa jos edelliseen 1,4TSI Golfiin vertaa. Muutoinkin auton alusta on todella jämäkkä eikä kori juuri kallistele mutkissa. Letkulämppäriä ei tähän autoon tullut otettua vaan nyt mennään webastolla joka on myös uusi tuttavuus minulle. Ajotietokoneessa on aika paljon plärättävää ja varmaan on moni kohta vielä löytämättä. Nyt pystyy myös kuuntelemaan Spotifyä puhelimen BT:n kautta auton soittimeen, mahtavaa.

Aiemmin keväällä tilasin Superskodalta kaasupumput konepeltiin kun sellaiset eivät kuulu nykyään varustukseen. Olen antanut itseni ymmärtää että tämä johtuisi jotenkin törmäystestituloksista jalankulkijoiden kanssa. Ilman pumppuja saisi siis paremmat pojot kuin pumppujen kanssa. Otin eilen perinteisen tikun pois ja laitoin pumput tilalle. Samoin takakonttiin tilasin kirkkaammat ledit ja vähän koristeosaa penkinnostimiin. Takapenkin kynnyksiin otin myös listat suojaamaan autoa.

Näin vajaan 200km:n perusteella oikein kivalta peliltä vaikuttaa ajaa. Jämäkkä ja riittävän pirteä peli menemään. Herkkuja on vähintäänkin riittävästi ja niiden opettelu ottaa aikaa. Esim ACC eli mukautuva vakionopeudensäädin. Nythän tuossa on oma viiksi hommaan johon on saatu varmaan 8 eri toimintoa ympättyä. Alkuun pitää aina miettiä että mihinkäs suuntaan sitä viikseä pitikään taas vääntää että saa halutun tuloksen.

One thought on “Skoda Octavia RS Combi TDI DSG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *