Melonta

Melonta

Joskus töissä puhuttiin kaverin kanssa, että pitäisi käydä koettamassa melomista. Kesällä Pikkalan hiekkakuopalle mennessä näin SE-Actionin kylttejä ja siitä tuli sitten mieleen vilkaista heidän sivujaan netistä kun he järjestävät mm. melontakursseja. Kävi hyvä tuuri kun huomasin, että uusi kurssi oli tulossa piakkoin ja saatiin juuri viimeiset paikat varattua. Elokuun 30-31 päivä oli itse kurssi ja keli muuttui onneksi hienoksi juuri kurssin alkaessa. Alkuun käytiin teoriaa ja iltapäivästä mentiin melomaan joelle. Täytyy sanoa, että kyllä pelotti alkuun, että mitenkähän tässä pysyy pystyssä kun olo oli kovin hutera kapean kajakin sisässä. Harjoiteltiin käännöksiä, takaperin menoa, jarrutuksia, lauttaa ym. juttuja. Toisena päivänä olikin sitten retkipäivä ja suunnattiin Kopparnäsiin rannalle ensiksi eväiden syöntiin ja matkalla pääsi vähän merimelontaa harrastamaan kohtuullisessa allokossa. Ei mennyt kajakki kovinkaan suoraan ja tästä johtuen meikäläisen oikeanpuolimmainen olkapää meni jumiin kun tuntui, että sillä puolella piti meloa paljon enemmän että sai kajakin menemään suoraan. Kurssin lopuksi harjoiteltiin pelastautumista ja toisen pelastamista. Yllättävän helposti sitä näytti pääsevän kajakin kyytiin toisen avustamana. Lopuksi saatiin vielä plakaatit kurssin suorittamisesta. Kuulemma kaikki vuokrauspaikat eivät vuokraa kajakkeja jos kurssia ei ole suoritettu.

Sitten alkoikin mietiskely, että ostaako oma kajakki vai käydäkö vuokraamassa vaikka SE-Actionilta. Vuokraaminen olisi aika kallista ja onneksi huomasinkin, että parasta onkin liittyä johonkin melontaseuraan kun heillä on paljon kalustoa käytettävissä ja hinta kohtuullinen niiden vuokraamiseen. Hain Kirkkonummen melojien jäsenyyttä ja sen sainkin parin päivän päästä. Vaja sijaitsee Linlossa joka on varsin kaunis paikka lähteä melomaan. Ensimmäisen vuoden maksu on 130€ joka sisältää kaiken eli saat lainailla kajakkeja niin paljon kuin haluat. Ensi vuonna hinta on enää 80€ koska ei tarvitse erikseen maksaa enää liittymismaksua eikä avainpanttia. Tällä hinnalla ei vuokraa kajakin kuin kahdeksi päiväksi vuokraamosta niin ei ollut kauhean vaikea valita kumpi vaihtoehto on kannattavampi. Nyt pääsee myös testaamaan monenlaisia kajakkeja jos joskus tekee mieli omakin hommata niin tietää paremmin minkälaisen haluaa. Melontakurssilla ollut kaverikin liittyi seuraan ja hänen kanssaan ollaan nyt pari kertaa käytä melomassa. Linlon lähivedet on kyllä kauniit ja kyllä tuolla passaa hommaa opetella. Ikinä en ole muuten nähnyt kotimaassa meduusoita, mutta nyt noita on näkynyt Linlon lähivesillä todella runsaasti. Toivottavasti kelit vielä suosivat ja pääsisi melomaan hyvässä kelissä.

Jotain varusteita tuli hommattua mitä ei seuralta saanut. Hommasin Ortliebin 35L kuivapussin venttiilillä. On muuten kätevä tyhjentää pussi ilmasta tuon venttiilin avulla. Lisäksi ostin karttataskun ja Aquapackin suojan puhelimelle ja GPS:lle. Jossain välissä pitänee vielä hommata retkikeitin niin saa keitellä vaikka sumpit tai tehdä evästä melontaretkellä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *