Audio / VideoPS3

Yamaha RX-V1800

Pukki toi jälkitoimituksena eilissä päivänä uutuuttaan kiiltävän Yamaha RX-V1800 vahvistimen, näytti käyneen Marek Soundilla. Edellisen vahvistimen (Yamaha RX-V596) kävin laittamassa postiin menemään isälle. Tässä uudessa on nyt sitten kaikki mahdolliset hilavitkuttimet: HDMI 1.3a (4in/1out), TrueHD, DTS-HD (resolution & Master Audio), skaalauksia ym……niin paljon että heikompaa hirvittää ;). Nyt soi taas SACD:t PS3:n kautta niin julmetun hienosti ettei paremmasta väliä. Vielä kun kytkee Yammusta Pure Direct tilan päälle niin johan nousee karvat pystyyn kun kuulostaa niin hienolta. Tuohon sai vielä mukaan YDS-10 telekan johon saa kytkettyä iPodin. Ohjelmoin jo mukana tulleen kaukosäätimen muille laitteille valmiiksi niin eipähän tarvitse montaa kapulaa räpeltää. Paljonhan tuossa vahvistimessa on vielä opiskeltavaa, mutta eiköhän sen sielunelämä tässä pikkuhiljaa avaudu kun ohjekirjaa lueskellaan.

7 thoughts on “Yamaha RX-V1800

 1. Moro!

  Olen itsekin päätymässä tuohon Yamahan RX-V1800 vahvariin. Voitko kertoa käyttökokemuksia siitä?

  Kaikki hyvä/huono kiinnostaa, mutta lähinnä äänenlaatu (erottelevuus, kirkkaus, dynamiikka (mitkä kaiuttimet sulla oli?)) musiikkia kuunnellessa ja se miten olet saanut SACD äänen PS3:n kautta kuuluville?

  Käytätkö vahvarin ja PS3n välissä HDMI johtoa (ver.1.3) vai jotain muuta? Kuunteletko DD,DTS vai PCM:nä? Mitkä asetukset pitää olla PS3ssa ja vahvarissa olla että ääni tulee SuperAudiona ja monikanavaisena entä mitkä asetukset pitää olla PS3ssa ja vahvarissa normaali CDtä kuunnellessa?

  Luin nimittäin jostain Hifimaailman numerosta vertailun V3800:sta (jossa samat sisuskalut noilta osin), jossa normaalia CDtä ei voinut kuunnella stereona PS3n kautta ilman kyseisen vahvarin “huijaamista”, koska vahvistin käsitteli PS3 ääntä aina monikanavaisena? Lisäksi SACDtä kuunnellessa piti PS3:n valintoja jotenkin rajoittaa/karsia? Oletko törmännyt vastaaviin ongelmiin?

  Lisäksi haluaisin kuulla kommenttisi vahvarin MP3 kooderista, jonka pitäisi palauttaa musiikkiin poistetut taajuudet laadukkaasti takaisin? Ja kuinka paljon pakkaus vaikuttaa äänenlaatuun (vähemmän pakattu vs. enemmän pakattu)?

  Ja vielä kiinnostaisi onko kuvanlaatu hyvää jos kuva upscailataan 576i:stä 1080p:ksi (esim. TV lähetykset). Itse olen hommaamassa fullHD tykkiä ja kuvakoko tulee olemaan noin 100″, joten kiinnostaa kannattaako mitään normaaleilta TV kanavilta (yle,kolmonen,nelonen) digiboksin kautta tulevia ohjelmia katsoa tykillä?

  Oli aika paljon kyssäreitä, toivottavasti saat niistä jotain tolkkua 🙂 ja mikä kaipaamiani vastauksia!

  – PS3man

 2. Kajareina minulla on viisi Amhionin Helium2:ta ja subbarina SVS 20-39PC-Plus. Olen ollut kyllä tyytyväinen vahvistimeen ja äänenlaatu on hyvää tasoa varsinkin tuossa Pure Direct tilassa. Toisaalta nuo minun pääkaiuttimet eivät toista kovinkaan alas joten alapää jää kuulematta ko tilassa. Ongelma kuitenkin poistuu jos kuuntelen musiikin PS3:n kautta koska se jostain tuntemattomasta syystä pistää LFE-kanavankin mukaan Pure Direct tilassa. Saahan tuolta PS3:sta tietenkin suljettua kaikki muut toistotilat pois paitsi 2.0 tilan ja silloinhan ei pitäisi monikanavat sotkea hommaa. Super Audiota jos kuuntelee niin ainut mitä säädin oli PS3:n toistamat signaalit. PS3:n ilmeisesti haisteli vahvistimen toistamat signaalit automaattisesti niitä hakiessa. Levy pyörimään ja tarkistin vahvistimesta niin sieltähän näytti tulevan tulevan 5.1 signaalia ja 176khz näytteenotolla eli siis oikein (LPCM). CD-soitin on vahvistimessa kiinni kuidulla ja PS3:n HDMI:llä. Jos katselen leffoja PS3:lla jossa on DD- tai DTS-signaalit niin sitten pitää PS3:sta laittaa BD/DVD äänitilaksi bitstream, nimittäin LPCM tilassa vahvistin ei tunnista noita signaaleja. Signaali kyllä tulee monikanavaisena tuossa LPCM-tilassakin.

  Tuota MP3 toistoa on tullut sen verran koetettua että minulla on iPod vahvistimessa kiinni ja sieltä olen soitellut musiikkia. Itsellä kun on nuo MP3:t 320kbps tasolla talletettu niin en kyllä mitään hyötyä nähnyt tuosta pakatun musiikin tilasta. Enemmän tuo normaali kuuntelutila vaikutti oikealta jos perus CD:n soitiin vertasi. Tiedä sitten jos musiikki olisi pakattu paljonkin reilummin niin saisiko tuosta sitten jotain hyötyä irti.

  Tuota upscaalausta on tullut testattua peräti kerran eli hirveästi en osaa tuosta sanoa. Saan nimittäin digiboksista vain komposiitin ulos niin sillä ei paljoa juhlita. Koetin kyllä miltä tv-kuva näyttää 1080i tilassa ja pehmeähän se oli. Sitähän se on toki ilman vahvistimen välissä oloakin. Voisi olla vähän toista jos saisi signaalin ulos vaikkapa komponenttina. Ainakin olen ymmärtänyt että scaalaus pitäisi olla ihan hyvälaatuista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *