Moottoripyörät

Ahvenistolla

Kesän ensimmäinen ratapäivä on nyt vietetty. Rataa edeltävänä päivänä vaihdettiin Heipan ja Weksin pajalla minulle uudet kumit alle. Entiset olivat Pirellin Corsa III:t ja nyt alle tuli Dunlopin Sportmax GP Racer D209:t. Takanen on nyt vähän eri profiilia kuin Corsa III:t jotka olivat 190/50/17 ja Dunlopit on 190/60/17. Eteen tuli luonnollisesti samaa sarjaa oleva Dunloppi. Kotia kohti ajaessa jo huomasi että näitä kumeja tarvitsee lämmitellä ennen kuin antaa hanaa, koska perä tuntui luistelevan aika pienelläkin kaasun avauksella.

Lauantaina oli herätys laitettu 05:30:een ja aamutoimien jälkeen ajelin Keimolan Nesteelle kaveria odottamaan. Ahvenistolle päästyämme oli vielä portit kiinni koska ratavalvojat olivat nukkuneet pommiin ja ilmeisesti portin aukaisevalle henkilölle ei oltu ilmoitettu että portti pitäisi tulla aukaisemaan ajoissa. No päästiin vähän myöhässä rata-alueelle ja homma viivästyi noin 30 minuuttia. Eka setti meikäläisen osalta oli kyllä semmoista rämpimistä ettei paremmasta väliä. Tuntui vähän siltä ettei sitä ole koskaan tullut rataa kierrettyä kun ei tuntunut mopo taittuvan mihinkään mutkaan. Toisella alkoi jo mennä vähän sinne päin, mutta aika kaukana oli viime vuoden tasosta. Toisaalta eipä ole tullut tänä vuonna varmaan tuhatta kilsaa edes mittariin niin on vähän hakusessa vielä homma. Iltaa kohden alkoi homma kyllä toimia ja ajo oli jokseenkin sujuvaa. Tosin sen kyllä huomasin että vartin verran jaksaa vääntää ja sitten alkaa loppua kunto. Ajan varmaan liian jäykkänä enkä osaa ajaa rennosti ja se varmaan aiheuttaa paikkojen jumiin menemisen. Uudet kumit tuntuivat toimivan hyvin kunhan niitä ensiksi kunnolla lämmitti. Aika tavalla keräsivät kyllä paineita kun laitoin kylmänä paineiksi 2.0 baria ja tulin muutaman kierroksen jälkeen tarkastamaan paineet niin mittari näytti 2.4 baria. Tiputin paineet takaisin 2.0 bariin ja seuraavan setin jälkeen tarkastin paineet niin nyt ne olivat taas nousseet 2.4 bariin. Tiputin 2.1 bariin ja loppupäivän ne pysyivätkin tuossa tasossa. Nyt kun noiden renkaiden profiili on terävämpi niin reunapitoakin on enemmän eli pitäisi siis olla turvallisempaa ajella kovaa. Pitäis vielä nähdä kuvia omasta ajoasennosta niin tietäisi mitä pitäisi kehittää. Selasin jo palstalta löytyneet 600 kuvaa läpi, mutta yhteenkään ruutuun en ollut osunut. Kuulemma siellä oli joku ammattikuvaaja paikalla, joten toivotaan että sieltä löytyisi muutama kuva itsestäkin.

Hauskaa oli kyllä koko rahan edestä ja keskiviikkona sitten uudestaan jos keli sen sallii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *