Moottoripyörät

Moottoripyörämatkailu Italiassa

Tänään tuli luettua kyllä niin uskomaton juttu Italialaisesta lainsäädännöstä Suomen Motoristit r.y.:n sivuilta ettei paremmasta väliä. Italiassa on tullut siis voimaan laki joka kieltää esim. käden irroituksen tangosta ajon aikana. Ajoasento ei saa olla myöskään väärä eikä sen enempää matkatavaroiden kiinnityskään.

Tässä proseduuri mikä suoritetaan jos sääntöjä on rikottu (lainaus SMOTON sivuilta):

1 – kuljettajan sopiva sakottaminen
2 – pyörän takavarikointi ja kuljettaminen suljettuun tilaan missä se pidetään 30 päivää, kaikki kulut ovat pyörän omistajan vastuulla
3 – 30 päivän jälkeen jos vastatoimenpiteitä ei ole nostettu sanktiota vastaan, nimismies takavarikoi pyörän. Omistus siirretään valtiolle, joka sen jälkeen myy ajoneuvon huutokaupalla.

Jos nämä jutut pitävät paikkansa niin saattaa olla aika jyrkkä tipahdus moottoripyörämatkailussa Italiassa. Ei parane kanssamotoristia morjestaa ettei vaan menetä rikoksentekovälinettä valtiolle ;). Varatankillekkaan ei pääse pyörää laittamaan ajon aikana ilman pyörän menetystä, visiiriäkään ei parane raottaa vaikka se olisi kuinka huurussa ;).

Linkki juttuun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *