Ruoka

Crème Brûlée

Tulipa nähtyä vähän enemmän vaivaa jälkiruoan takia kun teki mieli koettaa miten onnistuu Crème Brûléen tekeminen.

Tässä ohje minkä mukaan nuo valmistin (4 annosta):

2 dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
5 kananmunan keltuaista
3/4 dl sokeria

Pinnalle:
sokeria

Sekoita kuohukerma, maito ja vanilliinisokeri ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Erottele keltuaiset munista lisää sokeri joukkoon ja vispaa seos löysäksi vaahdoksi. Kaada kerma-maitoseos joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa annokset noin 2dl vetoisiin vuokiin ja pistä folio päälle. Nosta vuoat astiaan jossa on korkeat reunat ja lisää vettä astiaan kunnes sitä on vuokien puoleen väliin saakka. Kypsennä noin tunnin verran kunnes seos alkaa hyytelöityä. Kun seos on hyytynyt niin nosta vuoat jääkaappiin pariksi tunniksi. Kun seos on jäähtynyt niin enää on vuorossa rapean sokerikuorrutuksen vuoro. Koska tekniikan ihmisellä täytyy olla joka hommaan jokin laite niin kävin ostamassa Chez Mariuksesta kaasupolttimen hommaa varten 😉

Blowtorch

Ripottelin sokeria jälkkärin pinnalle ja sytytin polttimen. Kunnes oikea tekniikka löytyi niin sokerin sulatus sujui nopeasti ja tulos oli loistava. Nyt oli vaan niin nälkä ettei kerennyt kuvaa edes ottamaan ;). Olipa muuten hyvää vaikka ensimmäistä kertaa noita teinkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *