Ruoka

Risotto pekonilla ja tuoreilla herneillä

Saatiin lahjaksi ruokakirja joka kertoo parhaimmista italialaisista ravintoloista ja vähän muustakin italialaiseen ruokaan liittyvistä asioista. Kirjassa oli risoton ohje ja pienen mukaelman kautta koetin tehdä tuota itsekin. Ensiksi heitin pannulle voita sulamaan, jossa sitten kuullotin 1 ison sipulin 100g pekonin kanssa. Kun sipuli oli pehmennyt heitin sekaan arborio-riisiä ja kuullotin sitäkin kunnes jyvät alkoivat kiiltämään. Sitten aloin laittamaan sekaan aina kauhallisen kanalientä kerrallaan. Lisäsin tuoreita herneitä joukkoon jotka kävin noukkimassa Maatilapuodista Kirkkonummelta. Kun riisi on kypsää ja seos vielä löysää heitin joukkoon kunnon nokareen voita ja kourallisen palasta raastettua parmesania ja annoin olla minuutin verran ennen kuin kumosin lautaselle.

Eipäs ollut yhtään hullumpaa evästä, mitä nyt ehkä seos olisi saanut jäädä vielä hitusen löysemmäksi niin olisi ollut vielä parempi. Passaa vastaavaa tehdä useamminkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *